Un grup de joves van trobar ahir el cadàver d'un home submergit al riu Fluvià, a la zona volcànica d'Olot (Garrotxa). La víctima era un jove de 14 anys i tenia el cap sota l'aigua. Tot apunta que va patir una mort accidental als tossols, que és un lloc perillós per banyar-se. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest fatal accident. 

El jove estava banyant-se en un lloc realment perillós

Segons les primeres informacions de Ràdio Olot, al costat hi van localitzar unes vambes i una bossa amb roba i objectes personals. La zona on s'ha trobat el cos és especialment perillosa, ja que hi ha roca basàltica - una roca volcànica típica dels volcans d'Olot - i alguns basalts de fondària considerable. Segons les mateixes fonts, el noi hauria caigut accidentalment i hauria mort.

Els fets van passar aquest dilluns a les 17:00 hores, quan un grup de nois que passejava per la zona va veure un cadàver al riu Fluvià, a la zona dels tossols del barri de Sant Roc de la capital de la Garrotxa. Els Bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc dels fets i van poder comprovar documents personals que la víctima portava a sobre. La unitat aquàtica dels Mossos va poder recuperar el cos cap a les vuit del vespre, però, únicament es va poder certificar la mort del menor.

Es tractaria d'una mort accidental

Segons les primeres investigacions, la hipòtesi principal és que el nen s'estava refrescant al riu quan va caure accidentalment. Tanmateix, els agents dels Mossos continuen investigant les causes de la mort. També estan intentant esbrinar la identitat de la víctima perquè, de moment, no saben qui és.

No és la primera vegada que hi ha morts per fets similars en aquesta zona de la Garrotxa. Fa uns anys, en aquesta mateixa zona dels tossols, hi va haver un altre accident similar en el qual dos nois van caure i un d'ells va morir en circumstàncies similars a les d'avui.