Surten a la llum més detalls sobre el tràgic accident de Mislata (València) i la normativa de les atraccions de fira: els policies estan investigant si es van complir les normes o si, al contrari, es tracta d'uns fets que es podrien haver evitat.

Una forta ratxa de vent fa volar pels aires un castell inflable de la fira de Mislata

Els fets han passat aquest dimarts al vespre, cap a les 20:15, a la fira de Nadal. Per causes que encara s'estan investigant, una forta ratxa de vent ha fet sortir pels aires un castell inflable on hi havia uns nens jugant.

El testimoni d'una noia que va veure l'accident mortal de Mislata

A conseqüència dels fets, una menor de 8 anys ha mort, hi ha una altra greument ferida i altres vuit afectats que, afortunadament, estan fora de perill. Segons explica un dels testimonis dels fets, tot va començar perquè una ratxa de vent es va posar just a sota de l'atracció i aquesta va sortir pels aires.

Els treballadors van intentar evitar la tragèdia punxant el matalàs. Així i tot, no van poder evitar el desenllaç, que ha acabat amb una víctima mortal gairebé i amb una desena de menors afectats. Després dels fets, tothom es fa la mateixa pregunta: aquesta mort es podria haver evitat?

La mort de la nena de Mislata es podria haver evitat?

Segons les primeres investigacions policials, tot apunta que l'inflable ha sortit pels aires perquè no estava ben ancorat a terra, uns fets que encara no han estat 100% corroborats. El que és pregunta tothom és: la mort d'aquesta nena és podria haver evitat?

Tot i que és molt improbable que passi un accident d'aquestes característiques, el clar exemple del cas de la nena de Mislata posa de manifest que pot passar i que, per tant, cal, tenir un control rigorós sobre l'atracció i conèixer al detall la normativa.

Això és el que explica la normativa de la fira per muntar atraccions

Segons aquesta normativa, un cop s'ha instal·lat el matalàs inflable, cal que una altra entitat revisi que està tot correcte i que sigui una atracció segura. També és necessari que hi hagi, com a mínim, dues persones que estiguin observant en tot moment que està tot sota control. 

Els treballadors de l'atracció han de tenir una assegurança de responsabilitat civil i un pla d'emergència per actuar ràpidament en cas d'accident. José Esteban, el responsable de l'Associació d'Industrials Firants de València ha remarcat que les atraccions han d'anar ancorades a terra.

"A les 20:00 es va aixecar l'aire, amb tanta mala sort que va aixecar l'inflable"

"A les 20:00 es va aixecar l'aire, amb tanta mala sort que va aixecar l'inflable", diu el responsable de l'associació, que és amic del propietari de l'atracció on va passar el fatal accident. "Quan saps que ve aire, estàs preparat i fas tot el que sigui possible perquè no passi res, sí ha passat el que ha passat és perquè no ha donat temps d'actuar", conclou Esteban commocionat.