Després de confirmar-se que el cadàver trobat flotant prop del Cap de Peñas era el de Sandra Bermejo, encara quedava un gran enigma sobre el cas: com va morir? L’autòpsia practicada a les seves restes mortals han acabat revelant que la causa de la mort van ser traumatisme per precipitació. És a dir, que va morir per les múltiples ferides greus i fractures que va patir en caure daltabaix del penya-segat, aproximadament des d’uns 100 metres d’altura.

El cadàver de Sandra Bermejo estava en molt mal estat i no s'aprecien indicis criminals

L’autòpsia al cadàver de Sandra Bermejo va confirmar que la noia va caure des de dalt del penya-segat, però no si hi havia altres lesions prèvies o que no estiguessin relacionades amb la caiguda. Després d’un mes i mig submergit a les aigües del mar Cantàbric, en mans del fort onatge i de les inclemències meteorològiques, el cos es trobava erosionat i en un avançat estat de descomposició. Aquest mal estat va fer que no es poguessin analitzar òrgans vitals que ja havien desaparegut.

Els resultats de l’autòpsia donen més arguments als investigadors de la Policia Nacional per a pensar en què es tractaria d’un suïcidi o d’una caiguda accidental, sense que hi hagués altres persones implicades. Els agents creuen que el cas es tancarà un cop que el forense hagi signat l’informe sense poder trobar altres ferides més enllà de les de la precipitació. Això ha caigut com un gerro d’aigua freda a la família, que segueix defensant que hi ha terceres persones implicades.

El seu entorn proper assegura que no tenia cap motiu per suïcidar-se, tenia plans per fer per Nadal i no va deixar cap nota de comiat. Asseguren que no es descarta que no hi poguessin haver terceres persones implicades que, per exemple, l’haguessin empès. Per això, demanen a la Policia Nacional que esgoti totes les línies d’investigació obertes abans de donar el cas per tancat. Com ja feien abans de confirmar-se la mort de la psicòloga, sol·liciten que es rastregi el seu historial telefònic, que s’interrogui els pescadors que van veure uns cotxes sospitosos al costat del de Sandra Bermejo o que s’investigui la foto en què apareixia una dona al cap de Peñas l’endemà de la desaparició.