Fi de la cerca de Sandra Bermejo. La Policia Científica ha confirmat aquest dimecres que el cos trobat aquest 23 de desembre al cap de Peñas, a Gijón (Astúries), és el seu. Les mostres de les restes humanes localitzades han resultat compatibles amb el perfil genètic de la psicòloga madrilenya de 32 anys que va desaparèixer el passat 8 de novembre del 2022. No obstant això, en un principi el cadàver va ser remès al Laboratori de Biologia de Galícia sense grans esperances de que fos el de la jove, després que fos trobat per un pescador a l'indret coster asturià. Ara s'ha demostrat que és així.

Dos mesos després de la desaparició

A finals de l'any passat, quan s'apropaven els dos mesos des que se li va perdre la pista, els seus familiars van deixar de creure en la investigació que portava a terme la Policia Nacional. De fet, els responsables de realitzar les perquisicions del cas van apuntar a un suïcidi o a la marxa voluntària, encara que el seu entorn proper mai va creure aquesta hipòtesi. Tot indicava que el cadàver apareixeria flotant al mar, i més o menys és el que ha passat després de confirmar-se que les restes humanes trobades pel pescador al cap de Peñas són les seves. 

La família es va reunir fa uns dies amb responsables policials per conèixer de primera mà el desenvolupament de les recerques en mostrar-se disconforme amb la hipòtesi de la desaparició voluntària, ja que des del principi havien descartat aquesta possibilitat i la idea d'un suïcidi. Efectius del Grup Especial d'Operacions (GEO) i la UDEV de la Policia Nacional havien centrat la cerca per mar a la zona de penya-segats de cap de Peñas, treballs que es van intensificar després que es trobés una camisa que no va poder ser identificada per la família, resident a Madrid. Sandra Bermejo, no obstant, portava dos anys vivint a Gijón.

La pista de Sandra Bermejo

La noia va deixar de estar localitzable cap a les cinc de la tarda del 8 de novembre de l'any passat, quan el senyal del seu telèfon mòbil va ser identificada per darrer cop per un repetidor de l'aparcament més proper a La Gaviera, al vèrtex on es troba el far del cap de Peñas. Allà va aparèixer el cos mesos després, molt a prop d'on van identificar el seu vehicle amb la bossa de mà a l'interior amb tota la seva documentació i targetes bancàries. Amb tot això i la confirmació de que el cadàver és el de la Sandra Bermejo, la Policia Nacional de Gijón, que està a càrrec de la investigació, continua ferma en la seva principal hipòtesi: la desaparició voluntària. Tanmateix, han expressat que "es continua treballant per esclarir els fets i circumstàncies que envolten el fatal desenllaç".