Un nen de 9 anys avisa a la Policia Nacional de Màlaga dels abusos sexuals a la seva germanastra de 15 anys per part de la parella de la seva mare, que era còmplice de les agressions i deixava als seus fills de 9, 7 i 3 anys presenciar els fets.

Abusa de la filla de la seva parella a Màlaga

La investigació va començar l'abril, quan un nen de 9 anys va informar la Policia Nacional de la situació per la qual estava passant en la seva família.

El petit s'havia escapat de casa per anar a comissaria i denunciar que el seu pare abusava sexualment de la seva fillastra, de 15 anys, germanastra del menor denunciant.

Va arribar amb ferides en braços i cames, així com signes d'abandonament, però el que va sorprendre els agents va ser el motiu dels cops que havia rebut: una baralla familiar causada per la relació del padrastre, de 41 anys, amb la seva fillastra.

Policia Nacional Cadis / Policia Nacional

Una parella és detinguda pel desemparament dels seus fills i per l'abús sexual de l'home cap a la fillastra, consentit per la mare / Europa Press

L'habitatge familiar estava ocupat per la mare dels menors, de 36 anys, la seva parella sentimental, de 41, una filla de 15 anys d'una parella anterior i tres nens de nou, set i tres anys.

Després de l'avís del menor i de les primeres investigacions, es va decretar la situació de desemparament dels menors, que van ser retirats per la Unitat de Policia Nacional adscrita a la Comunitat d'Andalusia, i van quedar sota tutela dels Serveis de Protecció de Menors de Màlaga, segons informa en un comunicat la Junta.

Beneplàcit de la mare i amb els germans davant

Posteriorment es van poder confirmar els abusos sexuals a una de les menors per part del padrastre des que la nena tenia 14 anys.

A més, la mare era conscient i donava el seu beneplàcit a aquests abusos, i permetia que els germans petits fossin testimonis dels fets.

Després de l'anàlisi de la situació es va concloure que els nens presentaven un absentisme greu, aïllament social, sense relacions amb els iguals, i que a més no tenien cobertes les seves necessitats nutricionals i higièniques.

Desemparament i habitatge insalubre

Una vegada reubicats els menors, l'Agència d'Habitatge i Rehabilitació d'Andalusia va procedir a la desinfecció de l'habitatge, que presentava un grau de brutícia i desordre que la convertia en insalubre, i al seu segellament fins a la seva assignació a altres propietaris, ja que la família ocupava il·legalment l'habitatge, propietat de la Junta d'Andalusia.

Policia Nacional Màlaga / Europa Press

Els nens petits de la parella presenciaven els abusos, que també eren consentits per la mare dels nens / Europa Press

Per tots aquests fets, la parella -la mare de 36 anys i el seu company sentimental de 41- va ser detinguda per un delicte d'abusos sexuals i contra les relacions familiars.

L'Autoritat Judicial va decretar l'ingrés a presó de l'home com a presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals a menor de 16 anys i va deixar la mare en llibertat amb càrrecs, decretant una ordre d'allunyament sobre els seus fills.