Els Mossos d'Esquadra han rebut un avís a les cinc de la matinada d'aquest divendres en el qual s'informava d'una gran concentració de persones en una zona boscosa de difícil accés del terme municipal de Sant Jordi Desvalls (Gironès). Els veïns han detectat l'arribada d'un gran nombre de cotxes durant tot el vespre d'aquest dijous, i a hores d'ara la policia catalana té comptabilitzades unes 100 persones que es troben congregades celebrant una rave il·legal als afores de la localitat.

Concentració pacífica

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu per controlar els accessos a la festa, però asseguren que els participants de la rave tenen una actitud pacífica i que, en situar-se en una zona allunyada del nucli urbà, no pertorben la tranquil·litat dels veïns de la vila, i a hores d'ara no es plantegen un desallotjament.

Des d'inicis d'any s'han celebrat quatre festes d'aquestes característiques per tota Catalunya. Fa just un mes que unes 200 persones es van reunir al terme municipal de Muntanyola, a Osona, amb motiu d'una rave que va durar tot el cap de setmana de l'11 de març. Els participants van escollir com a escenari una zona boscosa de la Serra de les Deveses. La festa, batejada com "Engorilat", va generar alarma entre els veïns de la localitat a causa del gran risc d'incendi que hi havia aquells dies a conseqüència de la sequera i el fort vent, tot i que, finalment, no va ocórrer cap desgràcia.

Abans de la de Muntanyola, i durant el cap de setmana de Carnestoltes, van tenir lloc dues raves gairebé simultànies, una en uns terrenys de Sarral (Conca de Barberà), a la qual van acudir unes 700 persones; i una altra en una masia de Torà (Segarra), amb 500 participants. En tots tres casos la festa va acabar després d'uns tres dies, i es preveu que la de Sant Jordi Desvalls vagi per la mateixa línia.