Alberto Chicote és un dels xefs més mediàtics del nostre país. Els seus durs judicis en el programa de La Sexta Pesadilla en la cocina, la seva sinceritat en Te lo vas a comer i el seu nou projecte, Fuera del mapa, on entrevista famosos mentre viatgen a llocs amb encant per tot Espanya. Malgrat el seu gran èxit, també destacant en les campanades d'Any Nou, que fa anys que coprotagonitza amb Cristina Pedroche, el cuiner pateix d'un gran problema personal i social que ara ha revelat.

Alberto Chicote explota i revela un secret

Després de múltiples programes destapant mites culinaris en televisió, reformar restaurants a punt de tancar i menjant-se el raïm en directe, Chicote ha admès que entre els seus reconeixements i els seus èxits, també hi ha lloc per als moments dolents i que la fama de la seva pròpia imatge li ha jugat una mala passada.

Alberto Chicote en 'Et el vas a menjar' / La Sexta

Alberto Chicote en 'Te lo vas a comer' / La Sexta

En diverses ocasions, de fet, el cuiner ha denunciat ser víctima d'una estafa per internet que ha afectat altres celebrities: l'estafa de les dietes miracle. Així ho detallava en una entrevista amb Nuria Roca en el seu propi programa, La Roca: "Quan estàvem gravant el programa, de sobte, em van començar a arribar missatges, d'una banda, de gent desconeguda per les xarxes socials que em preguntaven si aquesta informació era real. Hi ha gent que dubta. Però també em van arribar missatges de familiars meus preguntant-me si aquest tipus de publicacions falses són veritat o si funciona".

Reconeix ser víctima contínua de l'estafa de les dietes miracle

I és que utilitzant la seva imatge, bandes d'estafadors el suplantaven juntament amb altres personatges amb promeses d'aprimar-se sense esforç i en poc temps. També relatava en què es basava l'estafa: "Em trobo amb una gent que tenen, ja no només el morro de dir que jo els recomano el seu producte, sinó que construeixen un guió en el qual diuen que he estat demandat per una societat o associació de nutriòlegs". Com si la dieta suposadament recomanada per Chicote fos tan trencadora i efectiva que hauria ofès la comunitat científica, que no volia que es revelés el secret.

estafa xicotàs

La imatge de Chicote s'utilitza per a diverses estafes / Twitter @gurzis

Per intentar solucionar-lo, Chicote explicava en el programa que, més enllà de posar una denúncia, va anar a parlar directament amb el cap del grup especialista que investiga aquesta classe de delictes. Així ho detallava: "Me'n vaig anar de cap a la policia. No de cap a una comissaria, sinó de cap a la persona que lidera el grup especialista en control d'aquest tipus de productes i de delictes".

"Està denunciat fa temps"

Tanmateix, sembla que el seu malson, encara que ja no a la cuina, continua estant actiu, tal com s'ha reflectit a les xarxes socials, on un seguidor el citava en el seu compte de Twitter per fer-lo saber que hi continuava havent publicitat enganyosa amb la seva foto: "Suposo que coneixes aquest ús de la teva imatge, però per si no estàs al corrent", l'informava l'usuari.

Davant d'això, el mateix Chicote responia que ja havia denunciat els fets feia temps, encara que pel que sembla, sense resultat: "Està denunciat fa temps. Però sembla que no hi ha manera", lamentava.