Des de l'empresa Meta, gestora de WhatsApp i anteriorment coneguda com a Facebook, treballen diàriament per millorar les condicions de la seva aplicació, perquè l'experiència dels usuaris sigui tan satisfactòria com sigui possible. Aquests canvis també afecten el seu elaborat sistema de seguretat, per evitar que hi hagi problemes de pirateig informàtic a través de l'app.

La següent actualització de WhatsApp s'alliberarà el 31 de març i se centrarà a millorar el sistema de seguretat de l'aplicació perquè no hi hagi cap problema d'atac informàtic a través d'ella, també serà extremadament rigorosa amb les aplicacions de tercers que emulen o complementen WhatsApp.

També s'ha especulat amb la possibilitat que l'aplicació inclogui algunes funcions noves. Una cosa que solen incorporar les actualitzacions de WhatsApp per millorar l'experiència dels usuaris i que sigui cada vegada més completa, buscant que amb l'app de Meta es puguin fer moltes funcions i no es necessiti descarregar-ne d'altres.

WhatsApp podria eliminar diversos comptes

Segons ha anunciat l'empresa Meta, el 31 de març l'entitat començarà a perseguir alguns usuaris que no estiguin utilitzant WhatsApp de la manera que ells consideren correcta, tenen potestat per a això, ja que quan una persona instal·la la seva app accepta els termes i condicions que ells han elaborat i un d'ells és la possibilitat d'eliminar els comptes d'individus que no respectin les seves normes.

Tot i això, aquell dia actualitzaran les seves condicions d'ús i els usuaris hauran d'acceptar-les si volen continuar utilitzant WhatsApp. L'objectiu d'aquesta maniobra és el de sancionar els usuaris que tinguin algunes aplicacions externes a l'empresa Meta per emular o complementar WhatsApp, ja que poden generar alguns problemes informàtics.

Whatsapp Pixabay (1)

WhatsApp / Pixabay

Es tracta d'aplicacions que han estat desenvolupades per tercers, fins i tot algunes d'elles no es poden descarregar ni al Google Store, per als usuaris d'Android. Perquè siguin funcionals al nostre telèfon mòbil hem de trobar-les en algun web i descarregar un arxiu APK que permeti la seva instal·lació.

Meta vol controlar el 100% als usuaris que utilitzen la seva aplicació. Altres com WhatsApp Plus que canvien les condicions i característiques poden fer que els dispositius siguin més vulnerables a atacs, així que l'entitat que gestiona WhatsApp prefereix rentar-se les mans i tenir el control total.

Els possibles canvis en la nova actualització

Diverses aplicacions que tenen èxit es dediquen a emular certes funcions de la competència, l'exemple més clar és la funcionalitat que va afegir Instagram amb les seves històries, que són vídeos o fotos que desapareixen després d'un dia. La primera aplicació que utilitzava aquest sistema era Snapchat, després WhatsApp i Instagram el van afegir amb noms diferents.

Tot apunta que la nova funció que afegirà WhatsApp és la possibilitat de reaccionar als missatges amb algunes emoticones. Fa diversos mesos que Instagram permet una funció molt similar per reaccionar a les seves famoses històries.