WhatsApp treballa per imitar una de les funcions més útils en altres xarxes socials com Instagram, Telegram, Twitter o Facebook. Perquè quan ens envien un missatge que no sabem com respondre i no volem ser maleducats, però tampoc pesats, l'app de missatges més utilitzada encara no té un remei o truc com tants altres per ajudar-nos en aquestes noves situacions socials que es desenvolupen en xats amb emoticones i dobles tics blaus.

L'acció que recorda a Instagram i que WhatsApp afegirà

A Instagram, per exemple, no cal escriure respostes a aquests incòmodes missatges, per exemple. Només cal tocar dos cops el text per indicar que ens agrada la resposta sense necessitat de tornar a parlar i sense quedar descortès. D'altra banda, a Twitter podem reaccionar a un missatge de diverses maneres: amb una emoticona que riu, un cor, una cara de sorpresa, de pena, una flama o un puny amb el polze cap a dalt o mirant cap a baix.

Reacción a mensaje de WhatsApp / WABetaInfo

Reacció a un missatge de WhatsApp / WABetaInfo

En aquest cas, WhatsApp ha quedat última en implantar aquesta mena de funcions, tot i que sembla que això durarà poc temps. Així s'ha sabut amb l'última versió beta de l'app per a iPhone, tal com indica el portal especialitzat Wabetainfo.com. Segons l'assaig temporal, podrem reaccionar molt aviat a un missatge amb qualsevol emoticona que triem, que quedarà associada al text que marquem. La nostra reacció es veurà en una petita bombolla a la part inferior del missatge.

Reaccionar a missatges amb emoticones

Tot i que encara no hi ha una data per a aquesta novetat, sí que s'ha pogut saber que aquesta funció es podrà activar o desactivar a la configuració de notificacions de WhatsApp. Una altra actualització molt esperada és la de l'editor d'imatges, que en un futur pròxim permetrà els usuaris pixelar o difuminar determinades parts d'una foto directament des del xat en què vulguin compartir el contingut. Així ho detallava el portal citat en relació amb l'última versió per a Android, la 2.22.3.5.

A hores d'ara, després d'adjuntar una foto en un xat, sigui tocant la icona del clip i seleccionant dins la galeria o fent-la directament amb la càmera, es poden editar alguns dels aspectes de la imatge, com ara pintar o dibuixar amb diversos colors, o retallar i girar la imatge. Ara, s'espera que s'afegeixin noves funcions a l'editor, entre les quals es troben nous pinzells per escriure o dibuixar sobre imatges i vídeos, ampliant a tres tipus de traç. I, la més esperada i que valoren ara els desenvolupadors de WhatsApp és la possibilitat de difuminar o pixelar parts de les fotos que vulguem enviar, tant des d'Android com des d'iOS.