L'aplicació WhatsApp s'ha convertit en part de la nostra vida quotidiana. La seva senzillesa i les seves múltiples funcions i capacitat d'enviar molta informació en pocs segons ha fet que sigui imprescindible per a moltes persones.

De fet, l'app gestionada per Meta, anteriorment coneguda com a Facebook, no es limita a ser una simple aplicació de missatgeria instantània. Actualment, permet fer trucades i videotrucades amb els nostres contactes, fent que altres aplicacions que s'especialitzaven és això s'hagin deixat d'utilitzar gradualment.

A Espanya utilitzen WhatsApp prop de 30 milions de persones, una xifra extremadament destacable. El seu ús és senzill i fins i tot persones que no estan familiaritzades amb la tecnologia són capaces de dominar l'app en pocs dies. És intuïtiva encara que ofereix un ampli ventall de possibilitats, opcions i mecàniques.

La paraula prohibida en WhatsApp

Encara que les converses de WhatsApp són extremadament confidencials, ja que estan xifrades d'extrem a extrem. Malgrat això, Meta té alguns mecanismes per controlar el contingut d'algunes converses que puguin estar relacionades amb el crim.

És per això que cal anar molt amb compte amb els noms dels grups de WhatsApp. Hi ha algunes paraules que estan vetades i poden suposar conseqüències tremendes per al nostre compte en l'aplicació de Meta.

Whatsapp Pixabay (2)

WhatsApp / Pixabay

Quan ens registrem en WhatsApp hem d'acceptar les seves condicions d'ús i des de la direcció de l'app tracten aquests temes a través d'aquestes normes. És per això que si algun grup té la paraula 'pedofília' l'app ho detectarà i actuarà bloquejant el teu compte.

En el cas que ens posin en un grup sense el nostre consentiment i la paraula prohibida estigui en el nom hauríem de sortir d'ell com més aviat millor i, si podem, bloquejar la persona que ens ha posat en ell i informar les autoritats.

Novetats en WhatsApp

Els directius i treballadors de Meta treballen diàriament per millorar l'experiència dels usuaris de WhatsApp. Amb cada una de les actualitzacions que llancen al mercat hi ha novetats i correccions perquè les persones que tenen l'app instal·lada continuïn utilitzant-la.

Una de les novetats és la possibilitat de fer que únicament puguin afegir-te a un grup si tens l'administrador en la teva llista de contactes. Gràcies a aquesta novetat evitarem estar en grups dels quals no vulguem formar part.

Fa un temps, van implementar una nova mecànica que els usuaris de WhatsApp portaven temps demanant, la possibilitat d'accelerar les notes de veu que rebem. Això és ideal per guanyar una mica de temps amb les persones que decideixen comunicar-se a través d'aquests missatges i no saben resumir el que ens volen explicar.