WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria instantània preferides de tothom, ja que és molt fàcil d'utilitzar i ofereix una gran quantitat de trucs com, per exemple, com saber qui ha llegit els teus missatges, però no els ha contestat.

Per estrany que sembli, hi ha algunes persones que no entenen com funciona exactament la confirmació de lectura de WhatsApp. Interpretar si ha arribat el missatge, quant temps fa que l'han llegit és molt senzill.

Què significa el check de color gris

El primer que cal esbrinar és si el teu missatge ha arribat correctament al seu destinatari. En cas que surti un check de color gris, significa que el WhatsApp ha estat enviat, però que el destinatari, o bé perquè té el mòbil apagat, sense dades o en mode avió, encara no l'ha rebut.

Doble check de color blau de confirmació de lectura

Quan surten els dos checks de color gris significa que el missatge ha arribat al teu receptor, però que encara no l'ha llegit. En el tercer cas, quan surten els dos dobles cheks de color blau significa que la persona ha rebut el missatge i que, a més a més l'ha llegit.

Móvil WhatsApp / Pixabay

El truc de WhatApp per saber quant temps fa que estan ignorant els teus missatges: així s'interpreten els tres checks de l'aplicació / Pixabay

Fent click sobre el missatge, en aquesta tercera circumstància, pots veure l'hora exacta en què el receptor ha llegit el teu missatge i, en cas que no t'hagi contestat, saber quant temps fa que t'està ignorant. 

Com saber si han vist els teus missatges si l'altra persona té el doble check blau desactivat

No obstant això, hi ha una excepció: si el destinatari no té activat el doble check de confirmació de lectura, per més que vulguis, no podràs veure si ha llegit el teu missatge. Però aquesta excepció en té altres dues implícites: les notes de veu en els xats individuals, ja que permeten veure quan s'han escoltat, independentment de si el destinatari té la confirmació de lectura desactivada.

Les notes de veu i els xats grupals: les excepcions a la regla

El mateix passa en els xats grupals: independentment de si els integrants tenen la confirmació de lectura activada, si envies notes de veu podràs saber quantes persones les han vist i reproduït. En el cas dels missatges escrits, també podràs veure qui els ha llegit i quant temps fa que t'estan ignorant.

WhatsApp té un truc per evitar que les fotos perdin qualitat en els missatges que envies

Un altre truc vell, però que poca gent coneix en aquesta aplicació és el del canvi de resolució de les fotos que envies a través de WhatsApp, ja que es pot millorar la qualitat de les imatges i, per si no fos poc, d’aquí a poc temps es podrà fer el mateix amb els vídeos i material audiovisual.