Enxampen l'atracador d'àvies d'Olot (Garrotxa). Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 50 anys per robar amb violència a dues dones d'edat avançada a la ciutat gironina. La primera denúncia d'uns fets succeïts l'1 de febrer la va rebre la Policia Local, d'una víctima que assegurava haver patit un assalt al carrer. El lladre es feia passar per captaire i demanava diners a persones, en aquests casos octogenàries, per poder menjar. En el moment que treien el moneder, els hi agafava brutalment i fins i tot les havia fet caure a terra durant el forcejament. 

Mateix 'modus operandi' en els dos robatoris

El primer dels casos denunciats va produir-se al migdia de l'1 de febrer, quan la dona entrava al portal del seu edifici de l'avinguda Veneçuela d'Olot. Un home li va demanar diners per menjar i l'octogenària va treure el moneder. En aquell instant, el suposat captaire li va prendre amb violència fins a gairebé fer-la caure a terra. Afortunadament, no va patir lesions. Li va robar l'efectiu que portava a la cartera i l'assaltant va marxar corrent cap al parc Nou. 

L'endemà, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'un altre robatori violent de les mateixes característiques que l'anterior. Al volant de les cinc de la tarda l'home va tornar a demanar diners a una senyora octogenària i després de furtar-li el moneder la va fer caure a terra sense provocar-li lesions. El lladre, com en l'altra ocasió, també va fugir corrent a peu. Amb ambdós casos, la unitat d'investigació de la comissaria d'Olot de la policia catalana es va fer càrrec de la investigació.

L'home ha sortit en llibertat amb càrrecs

Les perquisicions policials han conclòs amb l'arrest del presumpte autor dels fets aquest divendres a Olot. A l'home se li atribueixen dos delictes de robatori amb violència i intimidació. El detingut, amb diversos antecedents policials, va passar aquest dissabte 4 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot i el magistrat corresponent va decretar la seva llibertat amb càrrecs.