L’agent de la Policia Nacional acusat de matar la seva parella a Olot el 20 d’abril de 2019 ha declarat aquest divendres en el primer dia de judici. L’home ha assegurat que només té “flaixos” del moment del crim, però que “suposa” que va ser ell qui va obrir foc contra la dona. L’acusat ha reconegut que aquella nit estava sota els efectes de l’alcohol i les drogues i van tenir una baralla per gelosia, en la qual la dona li va dir “maricón” diverses vegades i el va amenaçar amb “fer públic” la seva homosexualitat. “Em va generar molta ràbia perquè ho volia mantenir en secret”, ha explicat.

En la seva declaració al judici, que comptarà amb un jurat popular, l’home ha detallat que ell i la víctima tenien una relació sentimental “intermitent” des de feia temps, ja que ella era una mare amb dos fills que vivia en un pis d’Olot i ell era un agent de la Policia Nacional destinat a Camprodon. Ha reconegut que tenien discussions sovint, però que sempre s’acabaven reconciliant perquè s’estimaven.

Pel que fa a la nit del crim, la del 19 al 20 d’abril de 2019, ha declarat que van sortir junts per Olot i que ell va consumir alcohol i cocaïna. A les portes d’un local d’oci nocturn es va trobar una noia que coneixia i la va saludar amb dos petons, un gest al qual la seva parella hauria posat mala cara perquè estava gelosa, segons la seva versió. Per evitar que la discussió anés a més va decidir marxar, però de camí a Camprodon no parava de rebre missatges de la seva parella i, quan va arribar a casa, va decidir trucar-li i van quedar per arreglar-lo.

L’home l’hauria matat perquè ella volia fer pública que era homosexual

L’home va tornar a agafar el cotxe cap al pis de la seva parella a Olot, on va arribar a quarts de tres de la matinada. Segons el seu relat, quan va arribar per tenir una conversa serena, es va trobar que ella havia estat bevent cerveses i fumant porros i van començar a discutir. A partir d’aquest moment, l’home assegura que no recorda com es van produir els fets ni tampoc si els pocs records que té són reals. Tot i això, sí que ha pogut detallar que durant el conflicte ella li va dir “maricón moltes vegades” i el va amenaçar de fer públic que era homosexual. "Només ho sabien ella i una amiga i jo volia que seguís sent un secret", ha dit. Aquest fet, segons ha reconegut, li va generar molta ràbia i hauria estat el detonant del crim.

Afirma que a partir d’aquí no recorda si va agafar l’arma i la va disparar, encara que reconeix que tots els indicis apunten al fet que va ser així. Tampoc recorda haver-se disparat un tret al cap després de matar-la. El primer que recorda després de la discussió és un agent dels Mossos d’Esquadra detenint-lo per assassinat. "No sé com vaig poder fer això, se suposa que un policia és una persona experimentada que ha de saber fer front a aquestes situacions", ha dit al final de la seva declaració, abans d’acabar amb una última conclusió: "No puc tornar enrere, si pogués ella estaria viva".