La Policia Nacional ha detingut cinc menors d'entre 15 i 17 anys com a presumptes autors d'una violació grupal a una nena de 12 anys i una altra agressió sexual individual a una nena de 13. Encara falta un sisè menor que està en crida i cerca per la seva presumpta implicació en el cas i es preveu que la seva detenció es faci en les hores vinents.

Els fets van passar dilluns al vespre en una casa abandonada de Burjassot, a l'àrea metropolitana de València. Les dues víctimes, que no són d'aquest municipi, van quedar amb dos dels presumptes agressors que havien conegut per Instagram. Per anar fins al lloc dels fets, van anar en metro fins a l'estació de Godella.

Un adolescent va violar una nena en una casa abandonada a Burjassot

Segons explica Levante EMV, la casa abandonada on van passar els fets, és un lloc habitual de reunió entre joves, on queden per fer fotos, pintar grafitis, beure alcohol i prendre drogues. Quan estaven al lloc de quedada, un dels adolescents, presumptament, va violar la nena de 12 anys i la menor, espantada, va marxar de la casa abandonada.

Una altra agressió sexual múltiple a una menor de 13 anys

Tot seguit, presumptament, van aparèixer quatre menors més, d'entre 15 i 17 anys, i van agredir sexualment i en grup l'altra víctima, una nena de 13 anys. La menor de 12 anys va alertar a una amiga i li va dir que estaven violant en grup a l'altra víctima i va ser aquesta amiga qui va alertar a la seva mare, que immediatament va avisar a Emergències.

Les víctimes van explicar als seus pares que les havien violat

Quan els agents de la Policia Local i de la Policia Nacional van arribar fins al lloc dels fets, ja no hi havia ningú. Els agents van aconseguir parlar amb les víctimes, que van ser localitzades a casa seva. Els van dir que tot era una broma i que no havia passat res, però més tard van explicar als seus pares que sí que havien patit una agressió sexual.

Els presumptes autors dels fets tenen entre 15 i 17 anys

Les dues víctimes van ser traslladades a l'hospital i el metge va determinar que hi havia clars indicis de què havien patit una agressió sexual. La Policia Nacional va obrir una investigació per identificar, localitzar i detenir els presumptes autors dels fets, que són sis adolescents d'entre 15 i 17 anys.

Encara falta la detenció d'un sisè implicat en el cas

De moment, han aconseguit arrestar cinc dels sis nois i es preveu que en les hores vinents detinguin el sisè implicat. No descarten que s'entregui a comissaria. Actualment, continuen a dependències policials i, ben aviat, seran posats a disposició de Fiscalia de Menors, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada en un centre de menors com a presumptes autors dels fets.