La Policia Nacional ha detingut set menors de la banda dels Trinitaris per l'assassinat el passat 27 d'abril d'un noi de 18 anys al districte madrileny de Villaverde, al que van esperar a les portes d'un supermercat per clavar-li cops i puntades de peu que li van provocar la mort.

Així ho han anunciat en roda de premsa la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, i el cap Superior de Policia, Manuel Soto, que han indicat que els arrestos van tenir lloc el dia 6 d'aquest mes.

Els set detinguts van passar a disposició del fiscal de menors. Sis d'ells ja estan en un centre de menors en règim tancat i l'altre va quedar en llibertat vigilada.

Aquest assassinat ha estat provocat per les revenges entre bandes

Els primers conflictes coneguts per la premsa entre els Trinitaris i els Dominican Don't Play (DDP) es remunten a la primera setmana del mes de febrer d'aquest any. Jaime Guerrero, conegut com a Pepe, va ser assassinat pels DDP d'una ganivetada al cor al carrer Atocha (Madrid).

Villaverde GSV
Villaverde / Google Street View

Dos mesos després, els membres dels Trinitaris van decidir venjar-se assassinant Alejandro Pérez Carmona, de 18 anys i membre de la banda coneguda com els Dominican Don't Play. L'assassinat va ocórrer a plena llum de dia, li van parar una emboscada i un dels DDP li va clavar un ganivet diverses vegades fins a posar fi a la seva vida al districte de Villaverde.

Pel que sembla, Alejandro Pérez va participar de manera activa en l'assassinat de Jaime Guerrero 'Pepe' i estava sent investigat per la policia per això. Abans que les autoritats poguessin actuar, la banda rival s'havia cobrat la mort del seu membre amb la seva.

Els detalls de l'assassinat d'Alejandro Pérez

L'assassinat de Villaverde, Alejandoro Pérez, va ser la quarta víctima per la violència entre bandes en els últims quatre mesos a Espanya. Els set detinguts per la Policia Nacional van planejar l'atac prèviament per emboscar-lo.

Segons les indagacions, li van escriure amb un perfil fals en xarxes socials, fent-se passar per una noia que el volia conèixer. Van quedar amb ell en un punt del districte de Villaverde i van aprofitar que anava sol i estava amb la guàrdia baixa per parar-li una emboscada.

No era la primera vegada que utilitzaven aquest truc per enganyar membres d'una banda rival, però no havien aconseguit el seu objectiu amb aquest mètode fins ara. El menor dels detinguts és un noi que tenia 13 anys quan van cometre el delicte contra Alejandro Pérez, per la qual cosa no pot ser ingressat en un centre de menors i estarà en llibertat vigilada.