Ja fa gairebé dos mesos de la violació de la menor d'Igualada (Anoia) i, de moment, no hi ha cap detingut pels fets. A ElCaso.cat, hem fet un recull amb totes les dades més rellevants que se saben d'aquesta agressió sexual.

Agressió sexual a Igualada

Els fets van passar a principis de novembre a Igualada quan la víctima va sortir de festa a la discoteca Epic d'Igualada. Cap a les 5:00, la víctima va enviar uns missatges dient que estava bé i que agafaria el tren de les 6:00 per anar fins a Vilanova i la Geltrú (Garraf), on s'havia de quedar a dormir a casa la seva mare.

Un camioner la va trobar i es pensava que estava morta

No obstant això, mai va arribar a agafar aquell tren, ja que va patir una agressió sexual quan estava de camí a l'estació. Al cap d'una estona un camioner va veure la menor de 16 anys al costat de la carretera. Estava despullada i plena de sang i l'home va pensar que estava morta.

Immediatament, va trucar a Emergències 112 i, fins al lloc dels fets, es van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que la van traslladar a l'hospital amb un pronòstic molt greu: va ingressar a l'UCI de l'hospital Sant Joan de Déu amb múltiples ferides fruit de l'agressió sexual.

Discoteca Epic Igualada / Cedida

De moment no hi ha cap detingut per l'agressió sexual d'Igualada (Anoia) / Cedida

Víctima d'una agressió sexual amb molta violència

Després de fer-li diverses proves i informes mèdics es va determinar que havia estat víctima d'una agressió sexual amb molta violència i que, posteriorment, l'havien intentat assassinar. Els Mossos d'Esquadra, després de les investigacions inicials, van poder determinar que havia estat atacada, com a mínim, per dues persones.

La víctima tenia esquinçaments vaginals i anals: havia estat violada amb molta violència

La víctima tenia esquinçaments vaginals i anals. També li van donar un fort cop al cap, motiu pel qual no recorda res del que va passar aquella nit. Tot i el seu greu estat de salut, va aconseguir sobreviure i va sortir de quiròfan el 21 de gener. No obstant això, l'agressió sexual li ha deixat seqüeles que li duraran tota la vida. Per exemple, ha perdut el 90% de la seva capacitat auditiva de la pallissa que li van donar.

Actualment, la víctima està a casa seva, però no sap on estan amagats els seus violadors. De fet, els Mossos d'Esquadra, que tenen una investigació oberta, tampoc ho saben i, de moment, no hi ha cap detingut per aquest cas, que es troba sota secret de sumari.

Manifestació mensual a la comissaria d'Igualada

El fet que no s'hagin arrestat als agressors ha causat gran indignació a tot arreu i, per aquest mateix motiu, aquest dimarts s'ha convocat una manifestació davant la comissaria d'Igualada per exigir que es faci justícia i que detinguin als responsables dels fets, una manifestació que es repetirà mensualment fins que s'esclareixin els fets.