Els dos presumptes violadors de Màlaga han sortit de la presó provisional per a uns missatges de WhatsApp d'un amic de la víctima. Segons aquest nou testimoni, la víctima nega els fets i explica que ho va fer per obtenir el permís de residència i ajudes econòmiques, uns fets que estan sent investigats per la Policia Nacional.

No obstant això, aquests joves de 30 i 31 anys continuen sent investigats com presumptes autors de dos delictes: una agressió sexual i un robatori amb violència i intimidació, ja que les dues dones que van alertar a la Policia, asseguren que els presumptes autors dels fets estaven abusant d'ella, que estava semiinconscient per la quantitat d'alcohol que havia ingerit.

Els testimonis de dues dones, claus en aquesta investigació

Els fets van passar la matinada del diumenge al dilluns 9 de maig i els investigats són tres homes de 31, 30 i 19 anys. Segons el testimoni de dues noies que estaven al lloc dels fets, els dos homes de 30 i 31 es van emportar la víctima fins a la platja: ella estava semiinconscient i se'ls estava intentant treure de sobre. 

Detinguts per una agressió sexual i un robatori amb violència

Aquests dos testimonis van alertar a la Policia Nacional i els van anar narrant en temps real tot el que estava passant. Quan els agents van arribar a la platja de la Malagueta, van veure que tots tres estaven rodejant a la víctima i que hi havia molts indicis d'agressió sexual, motiu pel qual, van ser detinguts. També se'ls acusa d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, ja que tenien les pertinences de la jove. 

Després de passar a disposició judicial, dos dels tres detinguts van ingressar a presó de manera provisional i sense fiança, mentre que el noi de 19 anys va quedar en llibertat amb càrrecs. No obstant això, la investigació ha fet un gir de 180 graus i ara tots tres estan en llibertat.

Missatges de WhatsApp de la víctima negant els fets

Aquest gir ha estat pel testimoni d'un amic de la víctima que va estar amb ella la nit dels fets. Aquest home va trucar a la Policia Local per explicar que tenia diversos missatges i àudios de WhatsApp on la víctima reconeixia "no ser conscient d'haver patit una agressió sexual", segons avança el Diario Sur.

Aquest home ha explicat a la jutgessa instructora que la víctima negava de manera clara i rotunda que els tres investigats l'haguessin agredit sexualment i que li havia confessat que es tractava d'una estratègia per poder obtenir legalment el permís de residència a Espanya, així com ajudes econòmiques.

Els tres presumptes violadors estan en llibertat amb càrrecs

Després d'escoltar aquest nou testimoni i amb el nou informe de la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM), els dos homes han quedat en llibertat amb càrrecs, però s'hauran de presentar als jutjats dues vegades al mes, se'ls ha retirat el passaport i tenen prohibit sortir d'Espanya.

Tot i aquesta decisió, continuen sent investigats com a presumptes autors dels fets, ja que els testimonis de les dues dones que van alertar a la Policia Nacional podrien ser una prova d'aquesta presumpta agressió sexual, uns fets que estan sent investigats.