Almenys 19 persones han mort i altres 20 han resultat ferides en un atropellament múltiple amb un camió a la Xina. Les víctimes formaven part d'un festeig fúnebre que passava per una carretera de Taoling, un poble de la província de Jiangxi situat al sud-est del país. La policia local encara està investigant les circumstàncies del sinistre, tot i que la seva principal hipòtesi apunta a un accident causat per l'espessa boira.

El festeig es trobava a la vora de la carretera

L'incident ha succeït poc abans de l'una de la matinada d'aquest dissabte, hora local, mentre els familiars i amics del mort es trobaven a la vora de la carretera que condueix al crematori, on pretenien accedir l'endemà al matí. Segons mitjans locals, el festeig estava en mig d'un procés d'ofrenes als morts que inclou encendre petites fogueres, i fins i tot havien col·locat una carpa al costat de la carretera.

En aquells moments hi havia molt poca visibilitat a causa de la boira i, segons la teoria inicial, el conductor del camió no es va adonar a temps de la presència del grup i no va poder evitar l’atropellament. Tots els ferits han estat traslladats amb urgència als hospitals més propers, i la policia xinesa ha obert una investigació per poder determinar amb exactitud les causes de l’incident.

Els accidents de trànsit són molt comuns a la Xina

La manca de mesures de seguretat estrictes al país provoca que els accidents a les carreteres siguin molt comuns a la Xina. El passat setembre 27 persones van morir després que l’autobús que els transportava a unes instal·lacions de quarantena bolqués mentre circulava per l’autopista.

Els avisos en cas de condicions atmosfèriques adverses tampoc són eficients. En el cas de l'atropellament del festeig fúnebre, les autoritats locals han trigat una hora a emetre un comunicat oficial que alerta als conductors de l'espessa boira a la zona.