La tràgica nit de Nadal a Galícia ha deixat, fins ara, sis persones mortes per l'accident d'autobús a Cerdedo-Corobade (Pontevedra). El vehicle, amb passatgers que venien de visitar els seus familiars empresonats al centre penitenciari de Monterroso (Lugo), va estimbar-se aquest dissabte a les 21.19 hores per un pont i va caure al riu Lérez. El comptatge de decessos ha anat en augment durant les últimes hores, després que els efectius de rescat tornessin a operar aquest matí amb les males condicions meteorològiques pel fort temporal de pluges que colpeja el territori. En aquests moments es busca una persona que continua desapareguda.

El tercer cadàver va ser trobat aquest matí pels equips d'emergències que treballen a la zona on va sortir-se de la via l'autobús, a l'N-542 després de les nou de la nit d'aquest dissabte. Principalment treballen bombers de Ribadumia, que s'han despenjat des del pont amb cordes i arnesos de seguretat, amb el Grup d'Emergències Supramunicipal d'Estrada, Protecció Civil de Cerdedo-Corobade i el 061. L'elevat cabal del riu Lérez, per les fortes pluges dels últims dies, ha dificultat les feines de rescat. No obstant això, el quart cos sense vida ha aparegut poc després, i li han seguit el cinquè i el sisè, l'últim fins ara mentre es busca aquesta tarda de Nadal l'últim desaparegut a les aigües del potent torrent que neix a la serra de O Candán.

Les males condicions meteorològiques van influir en l'accident

Tot i que en aquests moments s'està a l'espera d'obrir una investigació exhaustiva que permeti esclarir les causes de l'accident, tot apunta que les males condiciones meteorològiques van influir en que l'autobús s'estimbés. El president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, ha afirmat que "segurament" les "males condicions" del temps d'aquest dissabte a la nit van afectar negativament en el sinistre. Tanmateix, ha evitat carregar les causes al temporal directament. 

Els equips de rescat sobre l'autobús que ha caigut al riu a Galícia aquesta nit de Nadal / EFE-Lavandeira jr
Els equips de rescat sobre l'autobús que ha caigut al riu a Galícia aquesta nit de Nadal / EFE-Lavandeira jr

"Sempre és tremend parlar d'un accident així però en dates com aquesta és més dantesc", ha assegurat el president gallec, que aquest diumenge s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, a Pedre. Respecte a les causes oficials del sinistre, Rueda ha demanat esperar a veure com es desenvolupa la investigació, així com veure que es pot esbrinar un cop l'autobús sigui extret de les aigües del Lérez.