En l'època en la qual vivim estem molt acostumats que diàriament surtin nous avenços tecnològics. Nous models de televisions, telèfons mòbils, ordinadors o fins a  tecnologies innovadores com aplicacions per a altres dispositius. Desgraciadament, també hi ha algunes novetats importants en l'àmbit militar.

Els científics dels exèrcits més poderosos del món no deixen de treballar perquè els soldats del seu país tinguin a la seva disposició els millors artefactes per a les seves diferents missions bèl·liques.

La inclusió de drons i altres aparells com a satèl·lits són alguns dels objectes que estan implementant les grans potències armamentístiques en els últims anys. La vigilància dels territoris ha passat a ser vital per als alts caps de l'exèrcit i segueixen endavant en la cerca de millorar en aquest aspecte notablement.

El nou invent de l'exèrcit rus

Els russos estan participant en diversos conflictes bèl·lics. El més conegut és el que estan disputant a Ucraïna des de fa molts anys. Per a la seva nova creació han decidit barrejar dos elements clau en la guerra, el camuflatge i la vigilància. Pot semblar una cosa summament òbvia, però han aconseguit una eina molt útil.

Es tracta d'una càmera amb capacitat de moure's per diferents terrenys, té forma i aspecte de pedra. Es mimetitza perfectament amb l'entorn i és molt difícil de localitzar. Es tracta d'un prototip, però la seva presència als territoris amb conflictes armats no tardarà a arribar.

Els encarregats de desenvolupar aquest robot han estat els soldats del Centre Científic i Educatiu Militar (MESC) de l'Acadèmia Zhukovsky-Gagarian de la ForçaAérea russa. Han treballat durant tres anys en aquest projecte i sembla que ha estat acceptat i començarà a ser una eina més de l'exèrcit del gran país europeu.

Aquest robot és capaç de gravar vídeo i àudio durant unes 15 hores. A més, compta amb sensors de moviment per gravar quan hi hagi una acció a prop d'ell. D'aquesta forma no gastarà bateria durant el temps en què no estigui registrant imatges o so.

Els detalls de la pedra espia

Aquest robot és controlat des de la distància, a través de senyals de ràdio. D'aquesta forma els soldats no estan en perill i poden espiar l'enemic des de la distància sense posar-se en una situació perillosa. A més, el seu abast és de poc més d'1 quilòmetre de distància.

Les rodes que utilitza són molt similars a les d'un tanc, la qual cosa li dona una capacitat per moure's molt versàtil, a més les seves rodes no poden ser punxades. Únicament deixa veure la lent de la càmera durant l'enregistrament. A més, en el moment que detecta moviment deixa de moure's, d'aquesta forma no ho poden detectar.

Segons les fonts de l'exèrcit rus aquest robot no serà utilitzat per espiar els seus enemics, utilitzaran aquest peculiar invent per vigilar les zones militars russes, a tall de càmeres de seguretat.