Violència i cops de porra durant el desallotjament d'un pis ocupa a Rubí. Els presumptes ocupes s'han encarat als Mossos d'Esquadra i fins i tot s'han apoderat d'una porra d'un dels agents. Dos policies haurien resultat ferits. La policia catalana ha respost, també, a cops de porra.

Cops de porra en un desallotjament a Rubí

Els fets van ocórrer aquest dijous a les 14 hores al Carrer Pontevedra de Rubí. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'una ocupació i l'ARRO (àrea Regional de Recursos Operatius) va dirigir-se a desallotjar el pis. 

No obstant això, durant el desallotjament, els presumptes ocupes es van mostrar violents, van encarar-se als agents i van proferir-los un recital d'insults i intimidacions

Com es pot apreciar al vídeo al que ha tingut accés ElCaso.cat, enmig de la crispació, a un mosso se li cau la porra després de propinar un cop a un dels implicats i, ràpidament, un altre implicat s'apodera de l'arma reglamentària.  

La resposta dels Mossos va ser també contundent. Diversos agents van desenfundar les seves porres i van fer recular els presumptes ocupes a cops de porra. En un moment donat, un agent empeny una noia per l'esquena sense aparent motiu i la deixa aturdida al terra. 

A causa de l'enfrontament dos agents van resultar ferits lleus, segons fonts policials. A més, es van practicar dues detencions, dos homes de nacionalitat espanyola acusats de desobediència i resistència a l'autoritat. 

Finalment, els Mossos d'Esquadra van recuperar el domicili ocupat i es va retornar als propietaris. 

Un home apunyala i degolla la seva mare a Aldaia

Macabre succés a Aldaia, València. Un home ha matat aquest divendres a la tarda la seva mare a ganivetades. Després ha trucat als serveis d'emergències per confessar el terrible assassinat.

Cuchillo cocina / Unsplash

Cuchillo cocina / Unsplash

L'homicida, un home de nacionalitat espanyola i 56 anys, Justino, ja arrestat, ha utilitzat un ganivet de la cuina i ha degollat la seva progenitora, de 85, Angelita. 

De moment es desconeixen les circumstàncies del macabre succés, encara que no es descarta que el detingut pateixi algun tipus de malaltia mental. Segons els primers indagacions al lloc dels fets, relata Levante, l'home, el major de tres germans, tenia diagnosticada esquizofrènia des de la seva joventut i ha comès el crim sota la influència d'un brot psicòtic. La família ha mostrat la seva indignació perquè, segons ells, "la psiquiatra li va retirar la medicació i, malgrat que li havíem dit que cada vegada tenia més brots, no ha volgut tornar a receptar-li la injecció que li posaven", recull la mateixa font.