Un home ha matat aquest divendres a la tarda la seva mare a ganivetades a la localitat valenciana d'Aldaia. Després ha trucat als serveis d'emergències per confessar el terrible assassinat. Ha utilitzat un ganivet de la cuina i ha degollat la seva progenitora.

Assassina a la seva mare a Aldaia

Fonts policials han indicat a Efe que l'esdeveniment ha tingut lloc aquest divendres cap a les 19 hores quan el mateix autor dels fets, un home de nacionalitat espanyola i 56 anys, Justino, segons el diari Levante, hauria cridat als serveis d'emergències per alertar que havia matat a ganivetades la seva mare, de 85, Angelita.

Les mateixes fonts han assenyalat que els agents que es van personar a l'habitatge, ubicat al carrer Joan XXIII d'Aldaia, han trobat la dona morta amb diverses ferides d'arma blanca i han procedit a la detenció del presumpte parricida, que es trobava allà mateix esperant l'arribada dels agents.

Ganivet cuina / Unsplash

Ganivet cuina / Unsplash

De moment es desconeixen les circumstàncies del macabre succés, encara que no es descarta que el detingut pateixi algun tipus de malaltia mental. Segons els primers indagacions al lloc dels fets, relata Levante, l'home, el major de tres germans, tenia diagnosticada esquizofrènia des de la seva joventut i ha comès el crim sota la influència d'un brot psicòtic. La família ha mostrat la seva indignació perquè, segons ells, "la psiquiatra li va retirar la medicació i, malgrat que li havíem dit que cada vegada tenia més brots, no ha volgut tornar a receptar-li la injecció que li posaven", recull la mateixa font.

Tant la família com els veïns han denunciat que l'estat mental de Justino s'havia deteriorat últimament de manera preocupant, coincidint amb la retirada de la medicació. Fa tot just dues setmanes els veïns van trucar a la policia perquè l'home havia amenaçat uns adolescents amb un ganivet, per fer soroll amb la moto en passar pel seu carrer. La policia local es va personar al lloc dels fets però no se'l va arrestar.

El detingut ha estat conduït fins a un hospital de València i internat sota vigilància policial en la unitat de Psiquiatria, fins que els sanitaris estimin oportú que l'acusat respongui a les preguntes d'a policia.

Un home es passeja amb un gran ganivet i causa el pànic a València

Agents de la Policia Nacional han detingut a València un home com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència després d'enfrontar-se als agents quan tractaven d'identificar-lo per trobar-se amenaçant amb un ganivet de 17 centímetres als transeünts que es creuaven al seu camí, recull EFE. Va acabar arrestat, a crits, amenaces i insults contra la policia.

Els fets van ocórrer cap a les 15.50 hores d'aquest dijous al districte de Marítim, segons fonts policials, quan els agents van ser alertats per acudir a l'avinguda de Blasco Ibáñez, on pel que sembla un home es trobava deambulant pel carrer portant un ganivet de grans dimensions i atemorint els vianants.