A cara descoberta i amb un ganivet de cuina a les mans. Així és com un home de 39 anys i de nacionalitat espanyola, veí de l'Hospitalet de Llobregat, atracava establiments comercials els darrers dies al seu municipi. Les imatges de les càmeres de seguretat de les botigues assaltades han estat claus pels agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat per localitzar i detenir l'home, acusat de quatre robatoris amb violència i intimidació.

El primer assalt que van investigar els Mossos d'Esquadra va ser en una òptica a l'Hospitalet de Llobregat a començament del mes de setembre. El lladre va accedir a l'interior de l'establiment quan estava obert al públic i va intimidar els treballadors amb la intenció d'endur-se els diners de la caixa enregistradora.

En pocs dies va assaltar quatre botigues

En poc temps, en només cinc dies de diferència, es van produir tres robatoris més amb violència i intimidació a diferents establiments comercials. En concret, un centre d'estètica, una pizzeria i una botiga de roba, tots tres a l'Hospitalet.

Tal com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat que han recopilat de tots els assalts, els agents d'investigació dels Mossos, el lladre sempre actuava amb el mateix modus operandi. En horari d'obertura, intimidava als treballadors amb una arma blanca amb l'objectiu d'endur-se els diners de la caixa enregistradora.

Els Mossos van buscar l’home amb la fotografia del lladre

Després de visionar les imatges, els Mossos d'Esquadra van poder traçar un perfil concret de la persona que es dedicava a aquests robatoris violents. Era important per la policia catalana treure'l de circulació per l'alarma que estava creant i també pel seu modus operandi, en el que feia servir un ganivet de grans dimensions i per tant, en alguns dels assalts podria acabar amb ferits.

Amb aquesta informació les dotacions policials van realitzar diversos dispositius específics per tal d'identificar i localitzar-lo. Els agents van localitzar-lo en una estació de Metro de Barcelona, al terme municipal de l'Hospitalet, i el van poder detenir.

El jutge l'ha enviat a presó

En ser identificat van comprovar que era un home amb tres antecedents policials, nacionalitat espanyola i de 39 anys. Després de ser entregat al jutge, el magistrat de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

Dos crims a Catalunya en poques hores

Els Mossos d'Esquadra investiguen la troballa, aquesta mitjanit, d'un cadàver calcinat en una zona boscosa a tocar de la C-51, al Vendrell, al Baix Penedès, gairebé a tocar del terme municipal d'Albinyana. Encara no s’ha pogut aclarir si es tracta d’un home o d’una dona, si bé els Mossos estan convençuts que es tracta d’un crim. El cas està sota secret de sumari.

Ahir al migdia un home va assassinar d'una ganivetada el seu company de pis en una baralla a Sant Boi de Llobregat. L'incident es va registrar en un pis tutelat amb pacients psiquiàtrics. L'home de 44 anys de nacionalitat espanyola que va matar el seu company de pis va quedar detingut pels Mossos d'Esquadra.