Tiroteig mortal als afores de París, a França. Diversos trets han retrunyit aquest divendres a la nit a la perifèria parisenca, a Sevran, a uns 25 quilòmetres del centre de la capital gal·la. Una persona ha mort i almenys tres han resultat ferides de gravetat. Les detonacions han tingut lloc a Beaudottes, un barri conegut per la seva conflictivitat i les altes xifres de delinqüència i criminalitat, sobre la mitjanit a les proximitats del centre cultural Micro-folie, segons ha explicat Actu 17. Els pistolers, no obstant això, no han estat detinguts i després de l'atac van fugir sense que la policia francesa els hagi pogut, ara per ara, enxampar.

Les causes del tiroteig en aquesta zona d'influència de París es desconeixen, tot i que per l'àrea on han passat els fets tot apuntaria a un ajustament de comptes entre bandes. Aquest tipus de revenja entre grups organitzats de delinqüents, a més, ha crescut a França els últims anys. El 2023, les forces de l'ordre van comptabilitzar 85 morts, un 20% més que el 2022, i d'ells 49 a Marsella, una ciutat a la qual alguns barris estan gangrenats pel narcotràfic i les màfies, algunes d'elles ramificacions de la Mocro Maffia neerlandesa.

Investigació per homicidi al tiroteig de París

En qualsevol cas, mentre es revelen les motivacions del tiroteig en què ha mort una persona, la Fiscalia ha obert una investigació per homicidi voluntari a banda organitzada i temptatives d'homicidis voluntaris a banda organitzada. Les indagacions les durà a terme la brigada criminal parisenca. Ara per ara, segons ha apuntat BFMTV, l'arma utilitzada pels suposats assasins seria un rifle de tipus Kalashnikov, tot i que encara no s'ha informat que s'hagi trobat l'arma del crim als voltants de l'incident mortal, que la policia francesa va acordonar per establir un perímetre de seguretat.