L'actor Alec Baldwin, que el novembre de 2021 disparava contra Halyna Hutchins, directora de fotografia durant el rodatge de la pel·lícula Rust, s'assabentava més tard que l'accident era mortal. Ara, gairebé sis mesos després del brutal incident, que va commocionar al món sencer, s'ha filtrat el vídeo en el qual una agent de la policia de Nou Mèxic, estat en el qual s'estava gravant la seqüència durant la qual es va disparar l'arma de foguejament carregada amb bales reals, li comunica a Baldwin la mort d'Halyna, que va ser traslladada a l'hospital.

Es filtra el vídeo de la reacció d'Alec Baldwin en assabentar-se de la mort d'Halyna Hutchins

De fet, tant ella com Joe Souza, el director de la pel·lícula, van quedar ferits de bala quan gravaven una escena en la qual l'actor havia de disparar a càmera amb una arma de foguejament, que va resultar estar carregada amb bales de veritat. En el vídeo filtrat, que s'ha fet viral en qüestió d'hores, dues agents de la policia estan assegudes en una taula amb Alec Baldwin, que està mirant el seu mòbil. Amb molta cautela, una d'elles comença: "Tinc notícies molt dolentes per a tu".

I llavors queia la gerra d'aigua freda sobre l'actor i productor de la pel·lícula: "Halyna no ha pogut superar-lo, ha mort". L'intèrpret fa un salt i deixa el mòbil, tapant-se la boca amb la mà i en estat de xoc, dient "no!", i visiblement afectat. Finalment, aconsegueix articular un "ho sento" i es queda en silenci de nou, totalment paralitzat, fins que diu: "Vull trucar a la meva dona i després anar-me'n", per després aixecar-se i sortir de la sala.

Armes de foguejament carregades amb bales reals i negligències en el set de 'Rust'

Baldwin, que formava part de la producció de Rust, el rodatge del qual s'ha cancel·lat després de l'incident, era denunciat finalment per la família d'Halyna Hutchins per homicidi imprudent, ja que les nombroses negligències i retallades en l'enregistrament van ser un factor determinant en la mort de la directora de fotografia, de 42 anys, estrella emergent a Hollywood i mare d'un nen petit.

Alec Baldwin i la seva dona / GTRES
Alec Baldwin i la seva dona Hilaria / GTRES

Durant aquests mesos, la policia investiga els fets, que pel que sembla van ser el resultat d'un cúmul de descuits que va acabar en accident mortal. L'armera del rodatge, Hannah Gutiérrez-Reed, no estava qualificada per fer-ho, i persones com l'assistent de direcció de la pel·lícula, Dave Halls, no va revisar l'arma, que era la seva responsabilitat, així com altres membres dels equips de treball no van revisar l'arma que va matar Halyna.

Aquest dijous també era notícia la mort de David Auster, fill del famós escriptor Paul Auster, que era trobat mort a la seva casa de Nova York per una sobredosi. L'home, de 44 anys, moria setmanes després d'haver estat detingut i posat en llibertat sota fiança per la mort de la seva filla Ruby, de deu mesos, que va morir en desembre a causa d'una sobredosi de fentanil i heroïna quan estava sota la seva cura, per la qual cosa se'l va acusar d'homicidi.