La fiscal del districte a càrrec de la investigació de l'incident en el rodatge de Rust, en què l'actor Alec Baldwin va disparar accidentalment i de forma mortal a la directora de fotografia, Halyna Hutchins, sap qui va carregar l'arma.

Ja saben qui va carregar l'arma mortal del rodatge de 'Rust'

Així ho ha explicat la magistrada, Mary Carmack-Altwies, en el programa Good Morning America, on també ha detallat que hi va haver "errors a molts nivells" en el set abans que Hutchins fos disparada per Baldwin el passat 21 d'octubre.

Mary Carmack Altwies / Good Morning America

Mary Carmack Altwies / Good Morning America

La fiscal, tanmateix, no ha donat un nom, ja que les autoritats continuen investigant com el projectil explosiu va arribar a l'arma de foc, que havia estat declarada segura per l'assistent de direcció Dave Halls. Simplement, davant de la pregunta de l'entrevista sobre si sabia qui havia carregat la bala fatal, Carmack-Altwies ha dit "".

Investigació en curs buscant criminalitat

En les mateixes declaracions, ha afegit que els investigadors van trobar bales reals en el set de rodatge, tot i que encara no s'ha donat un número específic per protegir les indagacions. "Encara no sabem com van arribar al set, crec que serà un dels factors més importants a l'hora de prendre una decisió", declarava Atlwies.

"Probablement sigui més rellevant centrar-se en el que va conduir al tiroteig més que en el moment del tiroteig, perquè sabem que almenys Baldwin no tenia idea que l'arma estava carregada, així que la prioritat és saber més aviat com es va carregar aquesta arma, quins nivells d'errors van succeir i si aquests van ser criminals" rematava.

Refuta la teoria del sabotatge a Alec Baldwin

D'altra banda, ha desmentit les afirmacions de l'advocat de l'armera de la pel·lícula, Hannah Gutiérrez-Reed, que va suggerir que l'arma podria haver estat carregada intencionalment amb munició real. "Els advocats defensors han inventat teories de conspiració i han utilitzat la paraula 'sabotatge', però no tenim proves", ha sentenciat.

Alec Baldwin wikimedia

Alec Baldwin / Wikimedia

La cadena va començar amb la jove Gutiérrez-Reed, que va lliurar la pistola a l'assistent de direcció Dave Halls, que al seu torn li va donar a Baldwin, assegurant que era una cold gun -pistola freda-, la qual cosa significa que tenia projectils falsos, abans que apuntés a Hutchins, que era darrere de la càmera mentre assajaven.

Hannah Gutiérrez-Reed, l'armera, en el punt de mira

Va ser l'advocat de l'armera, Jason Bowles, qui va afirmar que l'incident havia pogut ser causat per un sabotatge d'algú que va posar munició real de forma intencionada en una caixa amb bales falses, però la fiscal ho ha rebatut i assegurat que aquesta teoria és molt poc probable.

Després del tiroteig, que també va ferir el director del western Rust, Joel Souza, la policia de Santa Fe va acusar que en el rodatge hi havia "certa despreocupació" en la manera en què es manipulaven les armes.

Halyna Hutchins / Imdb

Halyna Hutchins / Imdb

Des del fatal 21 d'octubre, el plató està tancat mentre les autoritats investiguen els fets. Per la seva part, Baldwin ja ha declarat que és poc probable que la pel·lícula, de la qual també era productor, es pugui completar. A més, s'ha retirat per rebre ajuda psicològica, amb el suport de la directora de fotografia morta, Halyna Hutchins, mare de 42 anys.