Aquest cap de setmana s'ha produït una situació surrealista a la Xina. Un home que havien donat per mort que estava a punt d'entrar al dipòsit de cadàvers de Xangai ha 'ressuscitat', deixant atònits els treballadors que l'estaven traient de la furgoneta. Al vídeo es pot veure el moment exacte quan descobreixen que és viu i en qüestió de poques hores s'ha viralitzat a les xarxes socials.

Els fets han passat aquest diumenge a Xangai, una ciutat de la Xina que fa des del mes de març d'aquest 2022 que està confinada per l'augment de casos de coronavirus: els gairebé 25 milions de persones que viuen a la zona, no poden sortir de casa excepte en casos molt puntuals com, per exemple, anar a comprar. 

La víctima és un avi infectat de covid que estava en una residència de Xangai

La víctima d'aquest tràgic error és un avi que s'havia infectat de covid en una residència situada al districte de Putuo. A mesura que anaven passant els dies, cada vegada s'anava trobant més malament fins que el seu estat de salut va empitjorar dràsticament.

El metge forense de la residència va determinar que estava mort i van demanar que portessin el seu cos fins al dipòsit de cadàvers. Quan els treballadors estan a punt d'entrar al dipòsit, de cop i volta s'adonen que l'home està viu.

"Està viu, no el cobreixis"

El vídeo del moment exacte quan descobreixen que no és mort ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. "Està viu, no el cobreixis", diu un dels homes, que encara no dona crèdit a la surrealista situació. Al principi, tothom pensava que es tractava d'un muntatge, però de seguida es va poder corroborar que la situació era 100% real.

Es viralitza el vídeo d'un home que 'reviu' a la Xina: s'havia infectat de covid i pensaven que havia mort / Arxiu

 

El director i quatre treballadors, acomiadats de la residència pel tràgic error

De moment, no ha transcendit la identitat de la víctima i les autoritats de la Xina han obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest tràgic error. Cinc treballadors de la residència, entre els quals es troba el director i el metge que el va donar per mort, han estat acomiadats per aquesta gran negligència.

Muerto revive China / Archivo
Es viralitza el vídeo del moment en què els treballadors del dipòsit de cadàvers s'adonen que estan a punt d'enterrar un home viu / Arxiu

Els treballadors del dipòsit han estat premiats per veure l'error a temps

Pel que fa als treballadors del dipòsit de cadàvers els han premiat amb més de 700 euros a cadascun per haver-se adonat que, estaven a punt d'enterrar una persona que estava viva, ja que de seguida van poder veure que l'home estava respirant.