Error monumental en una residència d'avis d'Ourense: una àvia que, suposadament, havia mort de Covid-19, reapareix al geriàtric deu dies després del seu enterrament.

Àvia d'Ourense 'morta' per coronavirus

Rogelia Blanco és una àvia de 85 anys d'Ourense que, teòricament, va ser enterrada fa deu dies i, segons els metges, havia mort de coronavirus. No obstant això, quan tothom ja havia assimilat la seva mort, ha reaparegut a la residència de San Rosendo de Xove, un petit poble de Galícia.

Abuela / Archivo

Una àvia de 85 d'Ourense, a qui havien donat per morta, reapareix a la residència al cap de deu dies / Arxiu

Rogelia Blanco reapareix 10 dies després

Ramón, el marit de la Rogelia, no dona crèdit a la surrealista situació, ja que es pensava que no la tornaria a veure mai més. La resta de la seva família tampoc es pot creure que la Rogelia estigui viva: tothom estava convençut que havia mort perquè era el que els havien dit a la residència.

Però com és possible que s'hagi comès aquest enorme error? Els treballadors de la residència havien confós la Rogelia amb la Concepción Arias: eren companyes de residència i totes dues van ser traslladades al centre mèdic de Pereiro de Aguiar perquè estaven infectades de Covid-19.

Error d'identificació del cadàver

Concepción Arias va morir de coronavirus i Rogelia Blanco va sobreviure. No obstant això, hi va haver un error en la identificació del cadàver d'Arias i el van confondre amb el de Blanco, de tal manera que van alertar a la família que Blanco havia mort, però en realitat es tractava d'un error, ja que seguia ingressada al centre mèdic.

Al cap de 10 dies, recuperada del virus, ha tornat a la residència de Xove davant la mirada atònita de tothom, segons informa El Progreso. Des del geriàtric, s'ha compromès a reforçar el control d'entrades i sortides de pacients que siguin traslladats a altres centres per evitar aquest tipus d'errors.

Fundació San Rosendo

"Entre les persones traslladades a l'hospital hi havia dues dones que tenien assignada la mateixa habitació. Un error d'identificació del procés de trasllat des de Xove a Pereiro de Aguiar va ser la causa que el 13 de gener es certifiqués la mort d'una d'elles, tot i que se li va assignar la identitat de la seva companya", expliquen des de la Fundació San Rosendo.