Alec Baldwin, el famós actor que a l'octubre va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge de la pel·lícula Rust, ha declarat a les seves xarxes socials per frenar una falòrnia que circulava: que no volia lliurar el seu mòbil a la policia de Nou Mèxic, que investiga els fets.

Alec Baldwin se sincera a les seves xarxes socials

En un vídeo en el seu compte d'Instagram, l'artista ha estat dur contra les persones que s'han inventat i expandit aquestes afirmacions, que qualifica de "merda" i "mentida". Així ho ha detallat ell mateix: "qualsevol insinuació que no acato ordres, sol·licituds respecte al registre del meu telèfon mòbil és una merda, una mentida".

Tot prové de diverses fonts que havien començat a assegurar que la policia de l'estat de Nou Mèxic havia sol·licitat el mòbil de Baldwin com a prova per a la investigació i que ell s'havia negat a lliurar-lo.

Les burocràcies retarden la investigació de la mort d'Halyna Hutchins

Però tal com explica, les proves s'han de sol·licitar a través dels estats, per la qual cosa la policia a càrrec de la investigació haurà de demanar el telèfon a través de l'estat de Nova York en el que viu. "No poden simplement revisar el teu telèfon i emportar-se les teves fotos o les cartes d'amor a la teva esposa o el que sigui", ha recalcat, deixant clar que tot aquest procés judicial és lent i que és la burocràcia el que retarda tot.

En el mateix vídeo carrega a més contra les persones que dubten de la seva transparència i se sincera, assegurant que "la millor i única manera d'honrar Halyna Hutchins és que es conegui la veritat del que va succeir". Això és el que ell mateix està provant d'aconseguir, diu, i per això insisteix a les institucions "que facin tot el que estigui en el seu poder per descobrir el que realment va passar".

Insinuar que no vol col·laborar amb la policia és "una merda i una mentida"

També demana a la gent que es cregui aquest tipus de rumors que es plantegi i sigui conscient de "les fonts de les quals prové la informació", que ell considera "persones plenes d'odi". Acaba dient que no està preocupat per les acusacions, que la investigació farà caure pel seu propi pes.

Halyna Hutchins / Imdb

Halyna Hutchins / Imdb

Alec Baldwin es va veure embolicat en un tràgic accident l'octubre durant el rodatge del western Rust, dirigit per Joel Souza i produït pel mateix Baldwin.

Per causes que encara es desconeixen, l'assistent de direcció va lliurar una arma carregada amb bales reals, en lloc de les de foguejament que s'esperava que tingués, a l'actor que, assajant un tret a càmera, va disparar mortalment a Halyna Hutchins, la directora de fotografia, i va deixar ferit Souza.

"Si jo cregués que soc responsable del que va passar, m'hauria suïcidat"

Ràpidament, es va descartar que hagués estat intencionat i tot va apuntar a una negligència per part de l'armera de la producció, Hannah Gutierrez-Reed i de l'assistent de direcció, Dave Hall, que havia de revisar el fusell abans de lliurar-lo a Baldwin i que aquest disparés fatalment.

Alec Baldwin sempre ha defensat la seva innocència. "Si jo cregués que soc responsable del que va passar, m'hauria suïcidat", deia a la cadena nord-americana ABC en la primera entrevista sobre això que concedia.

Va afirmar també que "algú va posar munició real en aquesta pistola. No puc dir qui va ser, però no vaig ser jo". I sentenciava: "Mai no apuntaria amb una arma contra una persona i premeria el gallet, mai" abans de concloure que "no passa un dia en què no pensi" en la mort de l'Halyna.