L'actor Alec Baldwin ha matat accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula 'Rust', que estava rodant en disparar una pistola d'attrezzo que suposadament era de fogueig i que no sabia que estava carregada.

A més de la dona morta, identificada com Halyna Hutchins (42 anys), els trets també han ferit el director del film, Joel Souza (48), que ha estat traslladat a la unitat de cures intensives del centre mèdic Christus St. Vincent als voltants de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic (EUA).

Unes fotografies publicades pel diari local Santa Fe New Mexican mostren Baldwin angoixat a la porta de l'oficina del Xèrif de Santa Fe, on ha estat interrogat sobre l'esdeveniment.

Rodant un western

L'accident ha succeït entorn de les dues de la tarda en el Ranxo de Bonança Creek, on es filmaven diverses escenes del western "Rust", en el que Baldwin exercia de productor a més de protagonista.

L'oficina del Xèrif ha obert una investigació per aclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l'arma, que no se sap si s'ha utilitzat durant l'enregistrament d'una escena o en un assaig.

"Els detectius estan investigant com i quin tipus de projectil es va disparar. L'incident continua sent una investigació activa", ha explicat el departament en un comunicat. De moment, les autoritats descarten presentar càrrecs criminals.

El sindicat de directors de fotografia (International Cinematographers Guild) ha emès un comunicat que identificava la víctima mortal.

"Rebem la devastadora notícia que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, directora de fotografia d'una producció anomenada Rust a Nou Mèxic, ha mort a causa de les lesions sofertes en el set", ha dit John Lindley, president del sindicat.

"Els detalls no estan clars en aquest moment, però estem treballant per obtenir més informació i donem suport a una investigació completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible", ha afegit.

L'oficina de rodatges de Nou Mèxic va indicar el passat 6 d'octubre que la filmació de "Rust" ocupava 22 actors, 75 tècnics i més de 230 figurants, encara que es desconeix quants d'ells eren presents en el moment de l'incident. L'accident recorda a la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, durant un altre rodatge el 1993.

 

Foto principal: L'actor Alec Baldwin / Wikimedia