La Policia Nacional investiga si el jove de 20 anys agredit diumenge passat a Madrid coneix els seus atacants i si va ser algun conflicte personal el desencadenant que vuit encaputxats l'ataquessin amb un ganivet i li gravessin amb l'arma la paraula "maricón" al cul.

Segueix la investigació de l'atac homòfob a Madrid

Fonts pròximes a la investigació del cas han assegurat aquest dimecres que els agents han revisat el mòbil i les xarxes socials de la víctima per esbrinar si algú del seu entorn està relacionat amb l'agressió patida al portal de la seva pròpia casa.

També han visionat imatges de les nombroses càmeres instal·lades a la zona, la majoria de control del trànsit.

Carrer Palma Malasaña Madrid / Google Maps

Carrer Palma del barri de Malasaña, a Madrid, on va tenir lloc el succés / Google Maps

Les fonts consultades han qualificat de "complexa i difícil" la investigació que segueixen agents de la Policia Judicial de Comissaria Centre de Madrid i de la Brigada Provincial d'Informació. Apunten que el testimoni de la víctima resulta clau per aclarir el cas.

Vuit encaputxats li graven "maricón" al cul amb una navalla

De fet, el noi ja ha prestat declaració en dependències policials diverses vegades, encara que de moment no se sap si n'ha pogut identificar algun dels seus atacants, que vestien dessuadores negres i anaven encaputxats i amb mascareta, tal com consta en la denúncia.

Bandera LGTB / Pìkist

Bandera LGTBI / Pìkist

Tot i que els investigadors no descarten de moment cap hipòtesi, diverses fonts consultades coincideixen a ressaltar a Efe que la principal indagació que se segueix és la que els agressors coneixien la víctima i van atacar-lo per alguna raó que encara no està clara.

Víctima i agressors podrien conèixer-se

El que sí que descarten gairebé els agents és la teoria que l'atac fos protagonitzat per una banda llatina, tal com s'especulava en alguns mitjans.

Tal com va explicar ell mateix, el grup va arraconar el jove al portal de casa seva, al carrer Palma del barri de Malasaña, amb insults com "asqueroso", "comemierda" o "maricón". Després el van tirar a terra, on li van tallar el llavi i li van gravar la paraula "maricón" al cul amb una navalla.

Possibles motius personals darrere l'agressió homòfoba

La víctima es va desplaçar pels seus propis mitjans a un centre sanitari sense avisar els serveis d'emergències i hores després va acudir a la Comissaria de Centre a denunciar els fets. L'atestat policial inclou fotografies de les ferides de la víctima i gravacions de vídeos de les zones pròximes on va tenir lloc l'agressió.

Policia Nacional / EFE

Agents de la Policia Nacional / EFE

També hi ha declaracions de testimonis que van veure l'atac, que es va produir a les cinc de la tarda en aquesta cèntrica zona de la capital.

El següent pas serà, si tot això no dona resultats, mirar el posicionament dels mòbils a què dona cobertura l'antena de la zona. Aquesta tasca seria a més molt difícil, ja que aquesta antena recull un alt nombre de telèfons.

Augment de la violència com el col·lectiu

Els vuit encaputxats buscats, que són la prioritat de la policia, es podrien enfrontar a un delicte d'odi sumat a un altre de lesions.

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid (COGAM) i KifKif han convocat aquest dissabte una concentració a la Porta del Sol a les set de la tarda davant de l'onada d'agressions a persones LGTBI+. "Ens estan matant", és el lema de la protesta.