Les investigacions de la Guàrdia Civil per aclarir el crim de Pontons segueixen. L’ADN de les restes humanes trobades enterrades a la finca forestal són de la dona amb qui compartia la vida el detingut, l’actor Jorge Ferrandis, de 43 anys i nacionalitat espanyola. Així ho ha confirmat la Guàrdia Civil aquest matí, després de rebre la informació forense que així ho avalava. Es tracta d’una dona de 42 anys, també de nacionalitat espanyola, Ruth R.P., qui la policia creu que mantenia una relació sentimental amb l’home detingut, tot i que encara no han aclarit en quin nivell. El que estava clar és que no van arribar a estar mai casats.

 

Segons les informacions que s’han pogut saber del cas, Ferrandis va, presumptament, matar la dona i després de trossejar-la, la va guardar en un congelador, fins que va decidir transportar-la fins a Pontons, a l’Alt Penedès, on la va enterrar en una finca que havia comprat feia poc. La va soterrar a més d’un metre, després de cavar una fossa i plantar-hi a sobre plantes d’espígol. Els moviments de terra van portar a uns veïns a parlar amb el consistori, per intentar aclarir què feia aquell misteriós veí que deia ser actor, però que ningú coneixia. 

El comportament de l’home, que sempre anava vestit de negre, va acabar finalment amb la intervenció de la Guàrdia Civil, que va enviar la seva unitat mediambiental per comprovar què estava fent. Tot i que havien sospitat que estigués enterrant animals sense el corresponent permís penitenciari, finalment van comprovar que el que estava enterrat era el cos d’una persona.

La investigació del crim de Pontons, segueix

Les investigacions van portar directe a Jorge Ferrandis, que va acceptar que havia sigut ell qui havia enterrat la dona. En seu judicial va explicar que havia sigut ell també qui l’havia matat i trossejat, tot i que mantenia, i encara assegura, que ho va fer a petició de la dona. La Guàrdia Civil ha estirat el fil per confirmar primer que les restes trobades, que estaven dividides en diverses bosses de brossa de color negre, eren de la dona que ell deia haver matat i poder confirmar com s’havia desenvolupat el crim. 

Les proves d’ADN han confirmat aquest primer dubte. Les restes eren de la dona, amb qui ell havia mantingut una relació sentimental i qui presentava com la seva parella. Alhora, però, els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil mantenen oberta la investigació per aclarir què va passar. Si bé durant tres dies es va regirar a fons el pis del carrer de Castillejos de Barcelona on l’home havia conviscut amb la dona, encara no s’ha pogut tancar el cas. Jorge Ferrandis, després de ser arrestat, va ingressar a presó provisional i sense fiança, mentre avancen les diligències i a l’espera de judici.