L’Equip d'Inspeccions Oculars (ECIO) del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil ha acabat avui l’escorcoll als baixos del carrer de Castillejos de Barcelona, on, presumptament, l’actor de Barcelona Jorge Ferrandis, va conviure i assassinar la seva parella, una dona de nacionalitat espanyola de 42 anys. De moment, les proves d’ADN no han confirmat, tot i la confessió de l’actor, qui és la dona que va aparèixer a trossos en una finca rural de Pontons, a l’Alt Penedès.

Després de descobrir-se el cos, que estava enterrat sota unes plantes d’espígol i en bosses de brossa, els investigadors de la Policia Judicial de la Comandància de Barcelona van començar a estirar el fil fins que van saber que el terreny era propietat de l’actor de Barcelona. En ser detingut, va confessar-ho tot. Assegura, però, que el crim va ser a instàncies de la dona, que li va demanar que l’assistís en el suïcidi. Un fet que la Guàrdia Civil no es creu. De la seva declaració davant del jutge que porta el cas, l’actor va explicar amb grans detalls com havia matat i trossejat la dona, també com va trobar una finca on poder enterrar la dona i com ho va fer.

Ferrandis va explicar també on havia viscut amb la dona i on la va matar i guardar durant mesos, congelada, fins que va trobar el lloc idoni per enterrar-la, després de trossejar. Un crim macabre en uns baixos del carrer de Castillejos, un pis que els agents especialistes en inspeccions oculars de la Guàrdia Civil, enviats des de Madrid i amb experiència en inspeccions com les que van permetre resoldre el crim de Diana Quer, han posat cap per avall.

El pis del carrer de Castillejos, cap per avall

Durant tres dies han repassat, gairebé centímetre per centímetre, els baixos convertits en pis d’aquest bloc del carrer de Castillejos, tocant a Alfons X. L’objectiu era trobar qualsevol indici o prova que permetés lligar la versió que va donar l’home en seu judicial, per tancar bé les diligències i la instrucció d’aquesta investigació del que, tot sembla indicar, és un nou crim masclista. Tot i que la Guàrdia Civil no n’ha avançat detalls, ElCaso.cat ha pogut saber que les perquisicions han donat els seus fruits. Aquest matí de divendres ha finalitzat l’escorcoll, que s’ha fet, en les dues darreres sessions, sense la presència de l’acusat, que va demanar no participar-hi. En la seva representació hi ha assistit el seu advocat.

Durant la primera jornada Jorge Ferrandis va seguir “col·laboratiu” l’escorcoll que liderava l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que comanda un jove sergent, i els especialistes de l’ECIO vinguts des de Madrid. Va explicar com era el pis i va donar alguns detalls als investigadors. De manera parcel·lada, i avançant de manera molt meticulosa, amb l’objectiu de trobar restes de sang per confirmar si en aquest pis de menys de 60 metres quadrats Ferrandis va assassinar i trossejar la dona. Una taula al replà de l'escala ha servit als especialistes per anar disseccionant tots els indicis que han extret del pis durant les llargues hores que ha durat la inspecció ocular.

Tenia el local des de 2017

Els veïns, però, no van veure mai la dona. Ell havia comprat els baixos, que havien estat una antiga farmàcia i també un taller de disseny gràfic, l’any 2017. Va fer-hi algunes reparacions amb la intenció d’anar-hi a viure, però entre el coronavirus i altres problemes que anava relatant als seus veïns, finalment no s’hi va acabar d’instal·lar cent per cent, si bé ell, segons detalla al jutge, convivia aquí amb la seva parella. El pis està molt buit, el matalàs on dormia l'home, els dies que passava la nit allà, no tenia ni somier.

La Guàrdia Civil es manté hermètic en el cas, i tota la informació que l’home va declarar en seu judicial la tenen com a punt de partida, però els investigadors de la Policia Judicial de la Comandància de Barcelona volen confirmar ells mateixos com aquest misteriós home que sempre vestia de color negre, actor de discreta carrera i que actualment treballava en una botiga per turistes va matar la dona que ningú, de moment, ha trobat a faltar.