Una unitat especial de la Guàrdia Civil, l’Equip d'Inspeccions Oculars (ECIO) del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, ha escorcollat a fons avui uns baixos del carrer de Castillejos de Barcelona, propietat de Jorge Ferrandis, l’home que, presumptament, l’any 2021 va assassinar i trossejar la seva parella sentimental. Després de guardar-la en un congelador, finalment la va enterrar, en bosses de brossa, a un metre i mig sota terra, i sota unes plantes d’espígol, en una finca forestal de Pontons, a l’Alt Penedès.

🔴 El pis de Barcelona on Jorge Ferrandis va matar la seva parella

El detingut és Jorge Ferrandis Rivas, un actor de carrera discreta. El seu currículum, que s’acaba l’any 2007, detalla que va rebre formació a La Casona, un centre on es fan cicles superiors d’interpretació, i que va participar també en diversos curts. Tot i dedicar-se professionalment a la interpretació, no consta que hagi tingut grans intervencions o papers destacats. La seva carrera va passar de ser discreta a inexistent, i els darrers anys ja no havia tingut cap mena d’aparició pública, i només consten d’ell alguns viatges internacionals, fins que va ser arrestat el passat 3 de gener i avui, quan ha estat traslladat des de la presó als baixos del carrer de Castillejos, on havia viscut amb la dona que, presumptament, ell va assassinar l’any 2021.

Jorge Ferr
Una imatge antiga de Jorge Ferrandis, l'actor detingut pel crim de Pontons / AADPC

L’inici de la investigació: terres remogudes a Pontons

La Guàrdia Civil, alertada per un veí confós, van trobar el cadàver de la dona el passat mes de novembre, en un lloc on hi havia hagut recentment moviments de terra. Van poder identificar quin n’era el propietari i el passat 3 de gener va ser detingut, a Barcelona, acusat del crim. La víctima, una dona, era la parella sentimental de l’home. Se n’havia perdut el rastre l’any 2021, tenia 42 anys i nacionalitat espanyola; ara les proves d’ADN, amb un familiar, hauran de confirmar que és ella.

Finca Pontons
Finca forestal on va ser enterrada la dona, sota plantes d'espígol, a Pontons / Cedida

En aquell moment els investigadors de la Guàrdia Civil van entrar en un dels pisos que l’home, de 43 anys i nacionalitat espanyola, té a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Van trobar el que la policia creu que són pertinences de la dona trobada morta i, fins i tot, eines que, presumptament, va fer servir l’home per desfer-se del cadàver, enterrant la tomba que va ser localitzada per la Guàrdia Civil a Pontons. El magistrat que va autoritzar l’escorcoll a casa del detingut també ha autoritzat el buidatge dels terminals mòbils que van ser intervinguts i també d’aparells d’emmagatzematge d’informació digital, com un disc dur.

Aclarir el crim: ell assegura que ella l'hi va demanar

L’objectiu dels investigadors, amb l’escorcoll fet avui, és seguir aclarint què va passar. De les declaracions de l’home detingut i de les indagacions de la Guàrdia Civil, s’ha pogut saber que va ser en aquests baixos a la part de dalt del carrer de Castillejos, habilitats com un habitatge, on va conviure amb la dona i on, presumptament, va ser assassinada. 

D’aquestes declaracions també ha transcendit que l’home ha confessat els fets, però assegura que va ser ella qui va demanar que l’assistís en el suïcidi i després l’enterrés al bosc, a Pontons. La Guàrdia Civil, però, no se’l creu, i manté oberta la investigació per aclarir els fets. Després de l'escorcoll, que s'ha allargat hores, tornarà al centre penitenciari. No ha transcendit si els investigadors han trobat nous indicis per relacionar l'actor amb el crim.