Jorge Ignacio Palma ha estat condemnat per haver matat la Marta Calvo, Arliene i Lady Marcela. També va intentar matar altres vuit dones més, totes elles prostituïdes. També se l'ha declarat culpable de set abusos sexuals a les víctimes i supervivents. Tenint en compte el veredicte d'aquest assassí de dones en sèrie, la possibilitat que se'l condemni a presó permanent revisable és molt alta.

El cas ha estat jutjat per jurat popular i la presidenta del tribunal, Clara Bayarri, ha explicat que es tracta d'una sentència excepcional i que mai s'ha enfrontat a un cas tan complicat. Les deliberacions van començar fa cinc dies en un jurat format per set dones i dos homes. Els membres han hagut de respondre 700 preguntes, que han donat resposta als crims de Marta Calvo, Areline Ramos i Lady Marcela Vargas. 

Marta Calvo / Archivo
Jorge Ignacio Palma ha estat condemnat per l'assassinat de Marta Calvo, Lady Marcela i Areline. També ha estat condemnat per set abusos sexuals / Arxiu

El modus operandi de Jorge Ignacio Calvo, assassí de Marta Calvo

El modus operandi d'aquest assassí en sèrie era sempre el mateix: contactava amb les víctimes, que eren dones en situació de prostitució. De cop i volta, els introduïa cocaïna als genitals i a l'anus, amb la intenció de sotmetre-les i matar-les. Sempre escollia aquest perfil de víctimes perquè en ser prostitutes, era més complicat que denunciessin.

Es nega a dir on ha amagat el cadàver de Marta Calvo

Marta Calvo era l'única dona que va matar que no era prostituïda. Dos anys després d'assassinar-la i esquarterar-la, encara no ha confessat on ha amagat el seu cadàver. De fet, per aquest motiu, també ha estat condemnat a un delicte contra la integritat moral contra la família de la Marta.

Ha estat declarat culpable d'homicidi amb abús sexual a Areline, d'un assassinat masclista a Lady Marcela i a Marta Calvo. També és culpable d'assassinats masclistes en grau de temptativa a algunes de les supervivents, de les quals va abusar sexualment abans d'intentar-les matar. D'altra banda, també l'han condemnat per haver facilitat el consum de cocaïna i per tràfic de drogues.

Fiscalia demana 120 anys de presó i l'acusació la presó permanent revisable

Fiscalia continua mantenint la petició de 120 anys de presó per aquest assassí en sèrie. La família de les tres dones assassinades demana la màxima pena possible, la de presó permanent revisable. Després del veredicte del jurat popular, és molt probable que s'accepti aquesta petició a la sentència, que es preveu que surti en els dies vinents.