La casa del pistoler de Ciudad Real, Alfonso Lamas, que va matar a dues persones el passat dimecres abans de ser abatut i va ferir tres més, ha estat incendiada aquest dimecres a la nit. L'habitatge, a Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real), va quedar cobert per les flames cap a dos quarts de deu de la nit. El foc, segons ha asseverat el tinent d'alcalde de la localitat, José Antonio García, ha estat provocat ja que no hi havia ningú a l'interior de la residencia i, a més, feia una forta pudor a benzina. Els bombers de Puertollano (Ciudad Real), amb tres dotacions, i la Guàrdia Civil van traslladar-se als voltants de l'edifici quan van rebre l'avís, tot i que va cremar durant dues hores abans que els serveis d'emergències sufoquessin les flames. No hi ha víctimes ni ferits en relació a aquest incident i s'ha descartat la presència d'altres persones a l'interior de la casa quan es va produir l'incendi.

Buida des del tiroteig, podria tractar-se d'una venjança

La residencia de l'Alfonso, de 52 anys en el moment de morir, es trobava buida des del tiroteig en el que va matar a un policia local d'Argamasilla de Calatrava i un agricultor que passava per la zona, de 60 anys, també veí del municipi. Tot això després de colpejar brutalment al seu pare de 81 anys i ferir d'un tret un altre agent del cos municipal i un guàrdia civil. El final és conegut: va acabar abatut i mort després d'acabar amb la vida de dues persones. La casa, amb l'octogenari en tractament sanitari i el pistoler mort, va quedar abandonada temporalment, lluny de la població principal i d'altres limítrofs. Per això, l'incendi de l'habitatge es veu com una venjança entre els vilatans més propers al succés, que va provocar una gran commoció social a la zona i tristesa generalitzada.

Tot i que podria parlar-se de justícia social, més sabent l'escassa possibilitat que el foc hagi derivat d'un accident o per causes naturals, com a tots els successos d'aquesta índole s'ha obert una investigació. La Guàrdia Civil intenta determinar les causes de l'incendi a la casa del franctirador d'Argamasilla de Calatrava, que van enterar-se que estava cremant per diverses trucades dels veïns de la urbanització. Un escenari que deixa entreveure la crispació causada al poble castellano-manxec, després d'assassinar l'Alfonso a l'agricultor de 61 anys José Luis Fernández i al policia local de 42 l'Alejandro Congosto. D'altra banda, els familiars de l'agent han agraït el suport rebut i el comiat com un "autèntic heroi". 

Medalles a títol pòstum

L'agricultor va rebre aquest dijous a títol pòstum la Medalla de Protecció Civil de Castella-La Manxa. En José Luis va intentar mediar entre l'Alfonso i el seu pare, immersos en una forta discussió, i que va rebre amb un tret que acabaria amb la seva vida. A més, el conseller castellano-manxec, Juan Alfonso Ruiz Molina, ha explicat que el pagès mort "va ser el primer en alertar al 112, el que va possibilitar la immediata mobilització de recursos, evidenciant la seva bona fe i valor personal. Per això, es considera que es donen les circumstàncies necessàries per la concessió d'aquest reconeixement", ha puntualitzat. Respecte a l'agent de la policia local mort, la setmana passada va rebre a títol pòstum, també, la Medalla al Mèrit Policial en la categoria d'or per perdre la vida en acte de servei.