Un policia local va morir al tiroteig de Ciudad Real​. L'Alejandro Congosto Gómez portava destinat al cos d'Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real) 14 anys, era de Talavera de la Reina (Toledo) i familiar de'n Pedro Congosto, alcalde de Santa Olalla (Toledo), segons ha avançat el diari encastillalamancha.es.

L'Alejandro, de 41 anys, tenia una filla menor d'uns set anys i estava casat. L'agent va ser destinat al cos policial d'Argamasilla de Catalatrava fa 14 anys. En el moment del tiroteig en una urbanització situada entre els municipis de Villamayor de Calatrava i d'Argamasilla de Calatrava, es trobava controlant el trànsit a les portes d'una escola de la segona localitat esmentada. 

Origen del tiroteig: disputa familiar

El policia local va començar la seva jornada laboral a les 8.30 hores d'aquest dimecres, en un acte rutinari on controlava el trànsit per facilitar l'entrada de pares, mares i fills a una escola d'Argamasilla de Calatrava. Cap a les 10.30 hores van començar els trets en una urbanització propera, a mig camí de Villamayor de Calatrava. Tot va iniciar-se com una disputa familiar entre un home de 50 anys i el seu pare, de 81, a un xalet de la carretera CR-4116.

 

L'Alejandro, al trobar-se molt a prop en aquells moments, va anar després de rebre l'avís policial. Un dels trets que el pistoler, abatut pels diferents cossos policials presents (Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local), va ferir mortalment a l'agent, que va morir juntament amb un agricultor que es trobava per la zona amb el seu tractor, després de rebre també una bala al tiroteig. En total va haver-hi tres morts: el tirador, el policia i l'home que circulava amb el seu vehicle per llaurar la terra.

Fins que el pistoler va ser abatut, va matar a tres persones i va ferir a tres més. Un Guàrdia Civil va rebre una bala a la cama i un agent de la Policia Local d'Argamasilla de Calatrava, company de l'Alejandro, va ser ferit a l'abdomen. Tots dos han estat hospitalitzats. Respecte al pare de l'agressor, va patir lesions lleus al cap i contusions. Va ingressar ahir a l'Hospital de Puertollano (Ciudad Real).