La baralla entre un pare i un fill a Argamasilla de Calatrava, Ciudad Real, va acabar aquest dimecres amb dues persones mortes i tres ferides. Alfonso, el fill, va embogir i amb un rifle va disparar contra tothom qui passava per allà. Un agricultor i un policia local van morir, mentre el seu pare, un guàrdia civil i un altre policia local van resultar ferits. Finalment, el doble assassí va haver de ser abatut pels agents dels cossos policials. La consternació en aquest petit poble de 6.000 habitants és total i ningú entén per què ha acabat tenint lloc aquesta tragèdia.

Els veïns del municipi, però, sí que coincideixen en una cosa: l’Alfonso no estava gaire bé del cap. Fa anys, l’home anava en bicicleta quan un cotxe el va atropellar i el va deixar greument ferit. Es va haver de passar moltes setmanes ingressat a l’UCI i, quan va sortir-ne, li havien quedat algunes seqüeles del fort cop al cap. Aquest és un dels motius pels quals durant la discussió va acabar perdent els papers i disparant a tothom amb una arma de foc.

L'Alfonso va matar dues persones i en va ferir dues més abans de ser abatut

La discussió entre pare i fill va acabar derivant en una terrible tragèdia. Els forts crits van alertar el José Luis, un agricultor de 60 anys que estava treballant en un hort proper. Ell va ser la primera víctima mortal. Va intentar fer de mediador en la disputa familiar, però l'Alfonso ja havia embogit i el va disparar amb el rifle a pocs metres. El pare va fugir corrent i ple de sang en direcció a la carretera per demanar ajuda.

Una de les persones que el va intentar ajudar va ser Alejandro, un policia local d’Argamasilla de Calatrava. Ell va ser la segona víctima mortal. En el moment en què es va iniciar el tiroteig, aquest agent estava en un control de trànsit a les portes d’una escola del municipi. Quan va rebre l’avís es va desplaçar fins al lloc dels fets, on el tirador va posar fi a la seva vida. Tenia 41 anys, estava casat i tenia una filla de 7 anys. A més de les dues víctimes mortals, també van resultar ferides tres persones: un agent de la Guàrdia Civil, un altre policia local i el pare del tirador, que també es diu Alfonso.

L’Alfonso vivia amb el seu pare i era un expert en armes

Pare i fill vivien plegats en un hort als afores del municipi. El pare havia estat guarda forestal i aficionat a la caça, motiu pel qual el seu fill tenia un gran coneixement del món de les armes i era un expert tirador. Tots dos acostumaven a compartir rutina i visitaven sovint el municipi veí de Villamayor de Calatrava, on eren habituals als bars i compartien petanca amb els veïns del poble. El presumpte assassí té una filla, encara que feia temps que estava separat de la seva dona.