Diversos veïns del barri del Carmel, a Barcelona, farts de robatoris, han enxampat tres lladres i els han retingut en un banc. Mitjançant la col·laboració ciutadana, quan es trobaven a la zona, van veure com els tres individus van intentar sostreure diners d'un caixer del BBVA, al número 134 del carrer Llobregós. Per les arts utilitzades van suposar que s'estava cometent un assalt per endur-se tots els diners possibles d'un dels clients, moment al qual van decidir actuar i els van tancar dins de l'entitat bancària. Un grup nombrós de persones va fer de barrera perquè no poguessin sortir, mentre esperaven que arribessin els Mossos d'Esquadra, que ja havien estat alertats del que estava succeint.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge 25 de febrer al migdia, cap a les dues de la tarda. Els veïns van retenir els suposats lladres a dins de la zona de caixers del BBVA força temps, mentre esperaven que arribés una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, els agents, en arribar, van detenir dos homes i una dona per tempativa de robatori amb violència.

Robatoris al Carmel de Barcelona

No és el primer cop que els lladres actuen repetidament al barri del Carmel. A principis de juliol, els Mossos d'Esquadra van desmantellar per ordre judicial un local ocupat del carrer de Tolrà, al número 12. A l'interior de l'establiment van trobar un home i una dona, tots dos amb un cinquantena d'antecedents per robatoris amb força. Però això no va ser el més sorprenent de tot, sinó que utilitzaven aquest espai com a refugi i com a punt de reunió de delinqüents per cometre robatoris violents en comerços de la zona. Fins i tot van arribar a trencar vidres de cotxes per sostreure tot el que hi havia a l'interior. Aquesta situació va provocar molta inseguretat i malestar entre els veïns del Carmel, fets que ja havien denunciat els residents dels carrers propers a la policia catalana prèviament.