Destrossen uns 200 pistatxers d'una parcel·la agrària d'Artesa de Lleida (Segrià). Els fets van succeir el cap de setmana passat, poc després que el pagès propietari dels terrenys plantés els arbres. L'home ha denunciat els actes vandàlics davant dels Mossos d'Esquadra, segons ha comunicat Unió de Pagesos, i considera que els festucs ja no sobreviuran perquè han estat tots tallats per la base i per tant no hi haurà collita ni plantes. Aquesta varietat de conreu, originaria de les regions de muntanya de Síria, Turquia, Iran i Afganistan occidental, necessita de set a deu anys de vida per aconseguir una producció considerable. Tanmateix, els que hi havia en aquest camp de les Terres de Ponent tenien una alçada que els feia pròxims a aquesta edat per la qual, molt probablement, haurien donat fruit per la seva collita aquesta o les properes tardors.

Demanen respecte per la feina de la pagesia

El sindicat ha donat tot el seu suport al pagès afectat i ha demanat respecte per la feina que realitza la pagesia, atès que produeix aliments segurs i de proximitat. D'altra banda, també han sol·licitat als Mossos d'Esquadra que treballin amb celeritat per identificar a l'autor o autors de l'acte vandàlic, així com perquè es compensi el valor dels danys produïts. Respecte a les administracions, Unió de Pagesos els ha instat perquè posin els recursos necessaris per evitar que es repeteixin casos similars o com aquest.

Davant d'aquest tipus d'incidents, com el dels pistatxers que molt probablement moriran les properes setmanes a la finca d'Artesa de Lleida, Unió de Pagesos ha animat a denunciar els actes incívics al medi rural. És a dir, destrosses de cultius, material agrícola i robatoris de tota mena. També ha reclamat que les persones no entrin als camps per passejar o fer-se selfies i fotografies d'altre índole, ja que aixafen els conreus i impedeixen que creixin correctament. Entre les últimes recomanacions que el sindicat ha aprofitat per fer davant d'aquests fets, és que es portin els gossos lligats encara que es transiti pels camins.