Un vaixell de la companyia italiana de ferrys Grandi Navi Veloci (GNV), amb 350 passatgers i 61 tripulants a bord, es troba al matí d'aquest dilluns a la deriva per la costa de Mallorca després que s'incendiés la sala de màquines. El foc s'ha declarat al voltant de dos quarts de tres de la matinada i, afortunadament, no ha causat cap ferit. La motonau "Tenacia" va salpar diumenge a la nit des del port de València amb destinació Palma. La incidència ha estat immediatament gestionada per la tripulació i per l'equip de bombers del vaixell que han pogut apagar les flames. Dos remolcadors i un helicòpter de Salvament Marítim ja es troben a les coordenades del "Tenacia". 

Tots els passatgers i el personal de bord han estat informats de l'incident tan bon punt s'ha detectat, i s'han reunit als punts de trobada habilitats al vaixell seguint els protocols de seguretat previstos. L'incendi s'ha pogut contenir dins de la sala de màquines - on només tenen accés els tripulants qualificats - fins que s'ha apagat del tot. Les més de 400 persones es troben bé i estan al corrent de com es desenvolupen els esdeveniments. Segons ha informat Salvament Marítim, des de la companyia s'ha contractat un remolcador privat que retornarà el vaixell al port de València. 

 

Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat al lloc 

Junt amb Salvament Marítim, que ha mobilitzat l'embarcació "Salvamar Acrux" des d'Eivissa, la "Salvamar Libertas" des de Puerto Portals (Mallorca), la "SAR Mesana" des de Palma i la "Marta Mata" de Castelló, s'han traslladat fins al punt on es troba el "Tenacia", a unes 53 milles (uns 85 quilòmetres) de l'illa de Dragonera, tres comandaments dels Bombers de la Generalitat per fer una valoració de la situació, i està previst que dos comandaments més i quatre efectius s'hi traslladin aviat amb dos helicòpters com a unitat d'intervenció. 

Per altra banda, el ferri "Abel Matutes" de la companyia Baleària es troba aturat als voltants per si fos necessària la seva intervenció per evacuar els passatgers del "Tenacia". Aquesta situació provocarà retards tant als serveis prestats per GNV com per Baleària al llarg del dia d'avui. 

La companyia GNV ha habilitat el telèfon +39 0102094599 per atenció als familiars dels passatgers.