Una vaca ha matat un home a l'Índia. El succés, digne de l'escena inicial de la pel·lícula hispano-argentina Un cuento chino, va produir-se el passat 19 d'abril quan un jubilat, Shivdayal Sharma, estava pixant prop de les vies del tren durant un passeig per la regió d'Alwar. L'animal es trobava prop de la ruta del ferrocarril i, en passar un, aquest la va atropellar a força velocitat i va sortir volant, segons ha avançat el diari India Today. Però la vaca va sortir disparada uns 30 metres amb tan mala sort que va caure sobre l'individu que estava fent les seves necessitats a la zona.

L'home que va ser aixafat pel gran animal accidentalment havia estat electricista dels ferrocarrils indis durant 23 anys. Els fets van produir-se el dimecres passat cap a dos quarts de nou del matí, hora local. L'impacte de la locomotora va fer sortir volant l'animal (o almenys algun dels trossos d'aquest atès que va morir pel xoc també), i va perdre la vida al mateix lloc dels fets. El cos de Shivdayal Sharma va ser traslladar a l'hospital del districte per fer-li l'autòpsia. Un altre home, que es trobava a la zona en el moment de l'impacte, va aconseguir escapar quan va veure la vaca després que el tren l'atropellés.

Els atropellaments de vaques a les vies del tren són habituals a l'Índia

La companyia de ferrocarril, Indian Railways, ha assegurat que prendrà mesures per evitar nous incidents com aquest dels seus Vande Bharat Express, un tren elèctric que arriba a una velocitat comercial màxima de 160 quilòmetres per hora, tot i que la mala infraestructura de les vies del país no li permet superar els 130 quilòmetres per hora. Tanmateix, a aquest ritme de circulació i atès que l'animal va aconseguir accedir a la zona per la qual circulava el comboi, l'impacte va ser inevitable. Segons ha explicat el mitjà citat, aquests trens de semi-alta velocitat han tingut atropellaments amb bestiar al llarg de moltes rutes, especialment al tram Bombai-Gujarat. A més, pocs dies més tard d'aquest incident van patir-se altres accidents amb vaques que accedeixen amb molta facilitat als raïls.