Sandra Ortega és la primera filla d'Amancio Ortega, la primogènita, i una de les dones més poderoses del món. Malgrat ser multimilionària, és la filla més desconeguda de l'imperi Inditex. Una nova transacció de 55 milions d'euros l'ha tornat a posar en primer pla, malgrat acostumar a mostrar-se en l'anonimat a diferència de la seva germanastra Marta Ortega, ara al capdavant de l'empresa.

L'últim negoci milionari de Sandra Ortega

Igual com el seu pare i la seva mare, Rosalía Mera, primera dona d'Amancio, la Sandra ha aconseguit diversificar la seva fortuna en diversos negocis, convertint-se en una de reconeguda empresària internacional. Així, aquesta setmana es feia pública una de les seves últimes vendes, que no té res a veure amb la moda, sinó amb el negoci immobiliari. La primera de la descendència d'Ortega tancava el tracte i venia un hotel a Miami, un dels seus béns més cars. Es tracta del The Standard Spa Miami Beach i la venda s'ha tancat en 55 milions d'euros.

The Standard Spa Miami Beach / Arxiu|Arxivament

La venda de l'hotel s'ha tancat en 55 milions d'euros / Arxiu

Sandra Ortega va adquirir l'hotel el 2008 per 30 milions d'euros i ara l'ha venut per gairebé el doble, la qual cosa podria denominar-se un negoci rodó. Segons mitjans especialitzats, el comprador ha estat el fundador de la cadena hotelera Starwood, Barry Sternlicht, que compta amb un patrimoni de gairebé 3.400 milions d'euros, indica Forbes.

Malgrat no comptar amb cinc estrelles de gran luxe, sinó amb quatre, es tracta d'un dels hotels més exclusius de Miami, amb una situació privilegiada en un enclavament natural amb vista al mar. Precisament, un dels seus atractius més importants són les grans piscines climatitzades, que a més estan orientades per gaudir dels rajos de sol del matí i la tarda. També destaquen els seus restaurants de gran reputació, com l'Izakaya, que ofereix un menú de cuina asiàtica fusió amb peixos de la zona. El preu de les seves cent habitacions s'acosta als 300 euros per nit.

La filla desconeguda d'Amancio Ortega i hereva d'Inditex

Sandra Ortega, la gran desconeguda, es va llicenciar en Psicologia per la Universitat de Santiago de Compostel·la i va acabar heretant una part milionària de l'imperi d'Inditex, la participació del 7% de la seva mare, Rosalía Mera, que moria el 2013 d'un vessament cerebral, sent la dona més rica d'Espanya i la 66a dona més poderosa del món, segons Forbes.

Sandra Ortega / EFE

Sandra Ortega sempre ha viscut de forma discreta / EFE

Aquesta participació estava valorada en 2.400 milions d'euros, i la Sandra ha acabat amassant una fortuna molt més gran gràcies als seus negocis. També va heretar de la seva mare la presidència de la Fundació Paideia Galiza, una organització sense ànim de lucre ubicada a A Coruña que va fundar Mera amb l'objectiu d'ajudar la integració de persones amb discapacitat. La sensibilitat especial cap aquest col·lectiu va despertar a la Rosalía després del naixement del seu fill Marcs, que pateix paràlisi cerebral.

La descendent més coneguda és la Marta, tercera filla d'Amancio Ortega, que va néixer del seu romanç amb Flora Pérez i que ara es prepara per agafar el relleu de Pablo Isla i convertir-se en presidenta d'Inditex el pròxim mes d'abril.