Amancio Ortega ja no sorprèn, però no deixa indiferent ningú. Ara, torna a fer història amb un nou caprici que li costarà 800 milions d'euros: un edifici recobert d'or a Toronto, el Royal Bank Plaza.

L'últim caprici d'Amancio Ortega: 800 milions d'euros

El magnat d'Inditex feia pública la seva última adquisició internacional la passada setmana, convertint-se en el centre de totes les mirades després de l'acord que s'ha consolidat amb el Royal Bank Plaza, l'edifici de Toronto en el qual tenia la seva seu el Royal Bank, principal banc canadenc.

Royal Bank Plaza / Arxiu|Arxivament

Royal Bank Plaza / Arxiu

Tal com detallava el mitjà Bloomberg, l'edifici ha estat venut per Oxford Properties i el tracte s'ha tancat en 1.200 milions de dòlars, uns 800 milions d'euros al canvi. Feia uns mesos que la propietat estava en venda sense gran èxit fins a l'arribada d'Amancio Ortega.

Un edifici revestit en or en el centre de Toronto

Fonts de la família de l'empresari confirmaven l'adquisició dels dos edificis d'oficines més icònics de la ciutat canadenca per part del propietari d'Inditex. I la dada més curiosa i cridanera és que l'edifici està revestit d'or i per ell ha pagat una de les quantitats més altes de la seva cartera de compres.

Tanmateix, no és la primera vegada que ho fa al Canadà: fa sis anys pagava 29 milions d'euros per un dels edificis principals de la zona comercial de Montreal.

L'emperador d'Inditex comença l'any en gran

Encara que de moment es desconeix l'ús que donarà l'Amancio a aquest nou tresor, se sospita que passarà a formar part del gran ventall de propietats que té a través de la seva immobiliària pròpia, dedicada a la compravenda i lloguer de grans edificis.

El fundador d'Inditex començava aquest 2022 ampliant la seva llista de propietats, i aquesta última adquisició no trigava a ser tema de conversa a les xarxes socials. La seva ubicació i peculiaritat, a més, van donar per a algun acudit, com que, a partir d'ara, l'empresari podrà veure "Torontontero" des de la part superior de l'edifici.

Ortega ja saltava al focus mediàtic amb les seves últimes transaccions de l'any passat, encara que en aquella ocasió es tractava de la compra i venda de iots que intentaven, sense èxit, estar a l'altura dels capricis multimilionaris del fundador d'Amazon, Jeff Bezos.