Els metges i científics no surten de la seva sorpresa davant de la confirmació d'un triple cas d'infecció per COVID-19, verola del mico i el VIH, el virus de la sida. És el que li ha passat a un home italià de 36 anys que fa pocs mesos va viatjar a Espanya per gaudir d'uns dies de festa, bon temps i platja. No obstant això, en acabar les seves vacances i tornar al seu país natal, Itàlia, l'home va començar a sentir-se indispost, confirmant-se primer la infecció de SARS-CoV-2, que es va manifestar transcorregut el temps d'incubació de la malaltia. Aquell mateix dia, unes estranyes erupcions van aparèixer a la seva pell, per la qual cosa li van realitzar les proves, donant positiu en verola del mico. L'home va donar positiu al virus del VIH dies després del doble diagnòstic. El cas l'ha confirmat la revista mèdica Journal of Infection.

L'home va admetre no haver estat gaire curós

L'home va viatjar a Espanya el passat 16 de juny, i va tornar a Itàlia, concretament a l'illa de Sicília, quatre dies després, el 20. En aquells quatre dies, l'individu va admetre no haver estat molt previngut respecte a les relacions sexuals, i tampoc no va donar importància a la mascareta o a les altres mesures de prevenció davant de la COVID-19 o la verola del mico. Nou dies després de tornar a Itàlia, va començar a presentar els primers símptomes, corresponents a la infecció de COVID-19: febre alta, dolor de coll i cap, fatiga i inflamació als ganglis. Finalment, el 2 de juliol, va donar positiu en coronavirus.

La tarda d'aquell mateix dia, l'individu va començar a desenvolupar una estranya erupció cutània a un dels seus braços, que ràpidament es va estendre, apareixent l'endemà al tors, les parts íntimes, la cara i els glutis. Davant d'aquesta simptomatologia, i tenint en compte les pràctiques de risc que el pacient va admetre dur a terme, els metges li van realitzar la prova de detecció de verola del mico, el resultat de la qual va ser positiu. Finalment, i donat les pràctiques que el pacient va comentar als metges, aquests el van sotmetre també a les proves del VIH, en les quals també va resultar positiu i amb clars senyals de ser una infecció recent.

La triple infecció no està directament relacionada amb un empitjorament de l'estat del pacient

Els metges de l'Hospital Universitari de Catània, on van tractar l'individu, volen ressaltar que, malgrat el triple diagnòstic, aquest no significa que l'estat de l'home pugui agreujar-se per aquests tres virus. En tot cas, segons apunten els sanitaris, la triple infecció corrobora que és possible emmalaltir de COVID-19 i verola del mico simultàniament, fet pel qual és important testar als encomanats, especialment de verola del mico, de COVID-19, ja que ambdues malalties s'encomanen de maneres molt similars.