La costa italiana de Calàbria, concretament la regió de Catanzaro, ha viscut a primera hora del matí una situació insòlita, quan un increïble iot de luxe que va començar a fer aigües hores abans, durant la matinada, ha acabat enfonsant-se del tot al més pur estil 'Titanic'. El moment de l'enfonsament ha estat captat per les càmeres de la Guàrdia Costanera italiana, que aquest matí han acudit al punt on es trobava l'embarcació per remolcar-la fins a terra. No obstant això, la situació ha empitjorat en tot just uns minuts, i el iot, de 40 metres d'eslora, ha estat engolit per l'aigua en qüestió de segons. El vídeo, publicat avui instants després del naufragi, ha sorprès els usuaris de les xarxes socials i s'ha viralitzat ràpidament en aquestes. Afortunadament, els serveis d'emergències italians van poder rescatar totes les persones que anaven a bord del iot durant la matinada, per la qual cosa el succés no ha deixat cap persona ferida. En aquesta versió italiana de 'Titanic', el capità no s'enfonsa amb el vaixell.

El iot, anomenat 'Saga', va començar a fer aigües de matinada, i immediatament es va rescatar els quatre passatgers i un tripulant

L'increïble iot, batejat amb el nom de 'Saga' pel seu últim comprador, un multimilionari rus, té capacitat per a dotze convidats i sis membres de la tripulació, si bé en el moment de l'accident únicament hi havia nou persones: quatre propietaris i cinc tripulants, dels quals ningú no ha patit ferides o lesions. Segons han informat els mitjans italians, el iot va començar a tenir problemes de matinada, quan, per causes que es desconeixen, l'embarcació va començar a fer aigües per la zona de la popa. En aquell instant, els tripulants van avisar a la Sala d'Operacions de la Capitania del Port de Crotone, la qual va mobilitzar fins a les coordenades indicades un vaixell romanès que justament patrullava a prop de la zona. Una vegada va arribar el vaixell de rescat, les quatre persones a bord, i un membre de la tripulació, van ser rescatades. Al iot van quedar encara cinc persones, sent una d'elles el capità.

La resta de la tripulació va romandre al iot mentre aquest s'enfonsava cada vegada més

Els quatre membres de la tripulació restants que no van ser rescatats al moment van romandre al iot, mentre aquest continuava fent aigües i l'empresa a la qual pertanyia l'embarcació es posava en contacte amb una empresa de remolc per provar de salvar el iot. Els tripulants van ser al vaixell fins a l'alba, quan un vaixell remolcador va arribar a la zona accidentada i va rescatar els tripulants, mentre intentava remolcar l'embarcació, de 40 metres d'eslora. No obstant això, les desfavorables condicions meteorològiques, així com la inclinació cada vegada més pronunciada del vaixell per la zona d'estribord complicaven el remolc.

El moment 'Titanic' del iot de luxe: enfonsat en segons i captat en vídeo

L'equip de remolc va provar d'aconseguir que el vaixell arribés a terra, una cosa que finalment no ha estat possible, ja que el vent, la mala mar i el mal estat del iot feien impossible transportar-lo. Segons afirmen els mitjans italians, "les condicions es van tornar perilloses fins i tot per al remolcador", per la qual cosa l'empresa es va veure obligada a abandonar l'embarcació al mar, ja sense cap persona a bord. En el vídeo captat per les càmeres de la Guàrdia Costanera italiana, pot observar-se l'increïblement ràpid enfonsament del vaixell, que ja es trobava totalment desgavellat. El iot, molt inclinat, acaba col·locant-se en la mateixa posició que el famós 'Titanic', sent engolit per l'aigua escassos minuts després.