Un turista alemany de 26 anys es va emborratxar aquest diumenge a la tarda per la zona de la Platja de Palma, a Mallorca, i no se li va ocórrer res millor que robar una excavadora d'una pedrera propera. No va arribar molt lluny, però, ja que va bolcar a pocs metres, caient pel voral del camí i ferint-se en el procés. Els serveis d'emergències van rebre una alerta al voltant de dos quarts de vuit del vespre per part d'un veí que informava que un jove acabava d'entrar a casa seva ensangonat i demanant-li ajuda. 

El turista li va explicar a l'inquilí del domicili on va acudir després de l'accident tot el que havia passat. Aquest, llavors, va decidir avisar també a la Policia Nacional veient que es tractava d'un possible delicte de robatori. També es va avisar a la propietària de la pedrera, que va confirmar que el vehicle pertanyia a la seva empresa, una excavadora Fiat Hitachi W270 de 25 tones i valorada en 350.000 euros que, segons la dona, va quedar amb el braç inservible a causa de l'accident. 

Detingut pel robatori 

A més a més, la propietària del vehicle va assegurar als agents que la clau no estava posada, la qual cosa implica que el turista ha pogut robar-la de l'oficina. Pel lloc on van trobar l'excavadora, semblava que el noi havia intentat abandonar el recinte amb ella, ja que va bolcar enmig de la rampa de sortida que va provocar no només que es trenqués el braç, sinó també una pèrdua d'oli significant. 

Un cop van parlar tant amb la propietària com amb el sospitós, aquest últim va quedar detingut per un presumpte delicte contra el patrimoni. La pala carregadora del vehicle, segons va assegurar la dona, va quedar completament inservible, i segurament haurà de comprar-se una excavadora nova per poder continuar amb les activitats de l'explotació minera.