Els grups de WhatsApp són una forma genial de mantenir-nos en contacte amb amics i família llunyana. Però moltes vegades es converteixen en un pesat collage de fotos de fills de gent que no ens importa, de menjars que es veuen borrosos o de frases i acudits que no tenen gens de gràcia.

Truc de WhatsApp 'antipesats'

Sobretot en moments en què necessitem concentració, tenir centenars de notificacions en les quals es dilueixen coses importants entre bestieses i anècdotes pot treure'ns veritablement de polleguera. És per això que l'aplicació de missatges més utilitzada té diverses eines per frenar la bogeria.

Whatsapp

En primer lloc, es pot silenciar el grup, que fa un temps que es pot fer "per sempre". Si això ja ho heu fet i hi ha algú que continua fotent la xapa sense parar, és el moment d'actuar contra els pesats.

Evitar que algú enviï missatges al grup

Per a això hi ha diverses opcions: la més directa és fer fora els que envien missatges tota l'estona i molesten. El problema és la possible ofensa personal que això pot suposar i la possibilitat que els missatges que enviava pel grup ara ens els enviï directament.

La forma més subtil, tanmateix, és una mica més complexa, però menys agressiva: es tracta de restringir els missatges que pot enviar. Per a això no és necessari fer fora ningú ni convidar-los que surtin pel seu propi compte. Es tracta de configurar el xat perquè només els administradors puguin escriure al grup.

Sense fer-lo fora i sense drames

Efectivament i lògicament, per dur a terme aquest truc antibrases, fa falta ser administrador del grup. Si no ho som, el primer pas serà demanar a un dels que sí que ho són que ens nomeni i ens atorgui els poders del grup.

Una vegada aconseguit això, caldrà anar a la configuració del grup i nomenar administradors a tots els membres, menys al o els pesats de torn que volem censurar. Així ens desfarem del problema sense baralles familiars ni drames. Fàcil, senzill i per a tota la família.