Si alguna cosa no podem negar a hores d'ara és que tots i totes ens hem convertit en addictes al mòbil. Sobretot de les aplicacions que ens mantenen en contacte amb el món des de qualsevol lloc, com és el cas de WhatsApp.

Nou truc de WhatsApp

Encara que es tracta d'una aplicació senzilla, moltes de les novetats en altres programes tarden a implementar-se i són una mica més limitades, però sembla que igualment és la millor, ja que el seu ús és gairebé hegemònic.

Malgrat ser, com diem, un pèl limitada, hi ha diversos trucs que podem utilitzar per treure-li el màxim partit possible a la xarxa social. En aquest cas es tracta de saber si algú, sigui un desconegut o una persona amb qui ja no tenim o no volem tenir relació, té guardat el nostre número de telèfon sense que nosaltres ho sapiguem.

Saber qui ens té guardats

Per descobrir-ho cal dur a terme uns passos dins de la mateixa aplicació, sense necessitat de descarregar-nos cap programa a part. La clau d'aquest truc són les "llistes de difusió", amb la que s'envien els mateixos missatges a diversos contactes alhora, encara que als receptors els arriba com un missatge privat.

Mòbil WhatsApp / Pixabay

Mòbil WhatsApp / Pixabay

De fet, quan responen, ens arriben com individuals també, i la resta de contactes no ho podran veure. És la típica eina que utilitzem molts per felicitar les festes nadalenques que s'apropen o fer un anunci important.

La clau: les llistes de difusió

Per dur això a terme caldrà tocar en els tres punts de la part superior dreta de l'aplicació en Android i polsar "llista de difusió" o "nova difusió" -en iOS surt directament a la pantalla general de WhatsApp. Després cal seleccionar als contactes que rebran el missatge, sent 256 el màxim, i prémer "Crear".

Arribats a aquest punt tan sols queda escriure el text i enviar-lo. Un temps més tard, en prémer sobre el missatge i en l'opció "Info", es mostraran els contactes que l'han rebut i llegit, així com aquelles persones que tenien el teu número de telèfon guardat sense que ho sabessis, encara que no siguin a la teva agenda.

Trobar les persones no desitjades

Si descobrim algun número o persona de la qual no volem saber res, podem anar a "Privacitat", en els ajustaments, per seleccionar que no pugui veure ni la nostra foto de perfil, ni l'estat ni l'última hora de connexió o la informació personal.

D'altra banda, sempre es pot bloquejar, encara que caldrà guardar el número no desitjat prèviament per poder desterrar-lo.

Actualment, no existeix un límit respecte al nombre de "llistes de difusió" que es poden crear, encara que tan sols es poden afegir 256 contactes en elles. Per assegurar-se que el que es vol enviar es lliura correctament, és recomanable no enviar una quantitat gaire gran de missatges alhora.