Són molts els conductors i conductores que a l'hora de proveir-se se senten estafats, especialment l'últim any, que ha estat marcat per un augment sense precedents del preu del combustible, que ha arribat a sobrepassar els dos euros per litre. Per si això no fos poc, hi ha gasolineres que amaguen una altra estafa menys visible, però que afecta de la mateixa manera a les butxaques dels clients. L'esmentada estafa consisteix a proveir menys litres de carburant dels pagats, sense que el conductor se n'adoni. No obstant això, existeix un truc poc conegut amb què és molt senzill descobrir si ens estan enganyant, i així evitar ser estafats proveint-nos de gasolina.

Així és com pots descobrir si la gasolinera t'està estafant carburant

Tal com revela el mig especialitzat Auto Bild, existeixen estacions de servei que proveeixen menys carburant del que marca el sortidor, una cosa que es considera una estafa i que pot ser denunciada en cas de detectar-se. No obstant això, el mateix mitjà explica com també els clients poden descobrir si la gasolinera els està estafant carburant, una cosa molt fàcil de saber a partir d'un truc poc conegut pels usuaris.

Els clients tenen dret a comprovar la quantitat de gasolina proveïda. Per això, totes les estacions de servei, per Llei, compten amb provetes de mesurament amb què verificar que el sortidor està bé calibrat a través d'un mètode "homologat, certificat i precintat", de manera que no hi ha lloc a errors o confusions. Les gasolineres tampoc no poden negar als clients l'ús de les provetes, per la qual cosa en cas de sol·licitar-la i que des de l'estació es negui, o es digui que no en disposa, estaria incorrent en delictes denunciables i punibles per la Llei.

Com utilitzar les provetes de mesurament per saber si t'estan estafant carburant?

El truc de la proveta de mesurament és molt senzill i ràpid de dur a terme, de fet, es tarda el mateix a comprovar si estem sent estafats que posant benzina al vehicle. Sempre que es vulgui revisar que els sortidors estan ben calibrats, és tan fàcil com demanar la proveta, la capacitat de la qual és de deu litres, i sol·licitar la mateixa quantitat de proveïment. Una vegada el sortidor estigui habilitat, es dipositen a la proveta. En cas que la proveta s'ompli, però el sortidor marqui una xifra diferent dels deu litres sol·licitats, significarà que l'estació de servei ha provat d'estafar-nos, una cosa que pot ser denunciada.